Siuvėjams klientų netrūksta: vasarą – vestuvės, prieš Kalėdas – užuolaidos | Kas vyksta Kaune

Siuvėjams klientų netrūksta: vasarą – vestuvės, prieš Kalėdas – užuolaidos

Organizatorių nuotr.

Atrodytų, kad smulkiųjų paslaugų teikėjų dabar prireikia vis mažiau, o jų perspektyvos – vis niūresnės, nes rankų darbą jau seniai beveik visose srityse pakeitė serijinė gamyba, o ir remontuoti žmonės savo daiktus ryžtasi vis rečiau – geriau perka naujus. 

[galerija kiek=””]

Tačiau vis dar yra nišų, kur toks darbas nepakeičiamas. Viena iš jų – siuvimo paslaugos.

Senus rūbus taiso, naujus – pritaiko

Kaune įsikūręs prekybos miestelis „Urmas“ išsiskiria ne tik kaip tūkstančių smulkiųjų prekybininkų, bet ir daugelio paslaugų teikėjų darbo vieta. Jau 35 metus su siuvimo mašina nesiskirianti Roma Vitkaitienė sako, kad tiek prieš daugelį metų, tiek dabar klientai ir jų poreikiai išlieka panašūs.

„Dažniausiai žmonės atneša arba seniau įsigytus, nešiotus drabužius – pataisyti arba naujus – pritaikyti. Jei rūbas labai patinka, bet yra per ilgas, per didelis, per platus ar kaip kitaip netinka“, – pasakojo prekybos miestelio Geltonojoje galerijoje įsitaisiusi siuvėja.

Pasako jos, šiame darbe gana ryškus sezoniškumas, nes vasaros pabaigoje–rudens pradžioje, kuomet vaikus reikia išleisti į mokyklą, padaugėja užsakymų taisyti vaikiškus rūbus ir uniformas. Vasarą – gausu darbo su vestuvininkų drabužiais – vyriškais kostiumais ir moteriškomis suknelėmis.

Na, o prieš pagrindines metų šventes – Velykas ar Kalėdas – stipriai pagausėja užsakytų užuolaidų siuvimui ir taisymui.

„Viena ko jau nebedarau – tai nesiuvu drabužių pagal užsakymus. Anksčiau tai buvo gana populiaru, o dabar jau nebeapsimoka nei man, nei klientams“, – pastebėjo daugiau kaip tris dešimtmečius šioje srityje dirbanti moteris.

Reikia profesionalo rankos

Prieš šventes kelis kartus išaugantį užuolaidų ir lovatiesių poreikį patvirtina ir prekybos miestelyje įsikūrusio užuolaidų salono savininkė Kristina Kliknienė.

„Prieš šventes žmonės nori pasipuošti, susitvarkyti namus todėl užsakymų gauname tiek, kad likus iki Kalėdų dviem savaitėms jų daugiau jau nebepriimame“, – pasakojo moteris.

Anot jos – užuolaidos tokia sritis, kur be profesionalo pagalbos išsiversti sunku.

„Juk užuolaida skirta ne tik uždengti langą, bet ir yra labai svarbi būsto interjero dalis. Todėl reikia, kad ji atrodytų nepriekaištingai. Mes padedame išsirinkti medžiagas, konsultuojame, važiuojame į vietą – prideriname, primatuojame ir tada siuvame“, – savo amato niuansus dėstė K. Kliknienė.

Ji pastebi, kad vyresni klientai labiau mėgsta klasiką, o jaunesni, naujuose būstuose gyvenantieji renkasi santūrų, skandinaviško stiliaus interjerą, tad ir užuolaidas prie jo derina atitinkamas.

„Dirbame ne vienerius metus, bet kol kas didesnių pokyčių klientų elgesyje ir noruose nepastebėjome – ši paslauga išlieka aktuali. Ateina daug naujų klientų, sugrįžta senieji, vėl panorę atsinaujinti, rekomenduoja savo artimiesiems pažįstamiems ar draugams“, – pasakojo sėkmingą verslą sukūrusi moteris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA