Kaune didėja sergamumas gripu ir peršalimo ligomis – Kas vyksta Kaune

Kaune didėja sergamumas gripu ir peršalimo ligomis

Archyvo nuotr.

Artėjant šalčiausiam metų laikui, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) informuoja, jog sergamumas ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų (ŪVKTI) infekcijomis Lietuvoje padidėjo.

ULAC specialistai informuoja, jog lapkričio 14-20 dienomis bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 57,5 atvejai dešimčiai tūkstančių gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 49,2 atvejai tam pačiam skaičiui gyventojų.

Pasak ULCA, mažiausiai sergamumas šiomis ligomis šiuo metu užfiksuotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus administracinėje teritorijoje.

Kauno adm. teritorija, pagal susirgimų skaičių, yra trečioje vietoje su 62,21 atvejais dešimčiai tūkstančių gyventojų.

Centro duomenimis, lapkričio 14-20 dienomis sergamumas gripu ir kitomis ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis padidėjo visur, išskyrus Uteną.

ULAC medikai primena, pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo komplikacijų yra skiepai. Taip pat patariama vengti masinio susibūrimo vietų ir sąlyčio su sergančiais asmenimis, jei įmanoma, atidėti renginius, dažnai plauti rankas, o susirgus gydytis namuose ir neiti į mokyklą ar darbą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA