„Valstiečiai“ ir socialdemokratai pasirašė koalicijos sutartį | Kas vyksta Kaune

„Valstiečiai“ ir socialdemokratai pasirašė koalicijos sutartį

BNS 2016/11/09 12:07
Asociatyvi nuotr. / Delfi.lt nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderiai trečiadienį Seime pasirašė valdančiosios koalicijos sutartį.

Koalicijos sutartyje nurodoma, kad partijos suderino programines nuostatas, kurių pagrindu bus formuojama Vyriausybės programa.

Taip pat dokumente įrašyta, kad premjero ir Seimo pirmininko kandidatūras teiks LVŽS, o postai Seime ir Vyriausybėje bus paskirstyti atsižvelgiant į iškovotų mandatų parlamente skaičių.

Sutartyje nenurodyta, kokiai ministerijai kuri partija vadovaus.

Per derybas sutarta, kad „valstiečiai“ teiks kandidatus į 11 ministerijų vadovus, socialdemokratai – į trijų. Pastariesiems teko Teisingumo, Užsienio reikalų ir Ūkio ministerijos.

Taip pat koalicijos sutartyje numatoma, kad partneriai dėl vertybinių klausimų apsispręs savarankiškai. Tokiais atvejais jie Seime galės ieškoti kitų sąjungininkų ir tai nebus koalicijos sutarties pažeidimas.

Pagal sutartį, bus sudaryta konsultacinė taryba, koordinuosianti įvairių klausimų sprendimą. Į ją bus deleguojama po keturis LVŽS ir LSDP atstovus.

Per spalį vykusius Seimo rinkimus „valstiečiai“ iškovojo 56 parlamentarų mandatus, socialdemokratai – 17.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA