Po konflikto Rukloje prabilę pabėgėliai: ginsime ne tik savo moteris, bet ir lietuves | Kas vyksta Kaune

Po konflikto Rukloje prabilę pabėgėliai: ginsime ne tik savo moteris, bet ir lietuves

delfi.lt 2016/10/20 13:12

Ketvirtadienis, pabėgėliai iš Sirijos Ruklos pabėgėlių priėmimo centre ramiai žaidžia biliardą ir stalo tenisą, geria arbatą ir semiasi žinių apie Lietuvos miestus. Trečiadienio vakarą čia nuotaikos buvo visiškai kitokios.

Karštas pietiečių kraujas užvirė, kuomet trečiadienio vakarą du jauni vietiniai Ruklos gyventojai ėmė kabinėtis prie sirės ir irakietės. Dvi dešimtys vyrų jau ruošėsi vykdyti vendetą, tačiau priėmė logišką sprendimą – elgtis taip, kaip numato Lietuvos įstatymai.

Trečiadienio vakarą dvi moterys iš pabėgėlių centro Ruklos Karaliaus Mindaugo gatvėje, nuėjo apsipirkti į netoliese esančią parduotuvę. Jau beeinant atgal prie moterų prisikabino du lietuviai. Vienas jų bandė nuplėšti moters skarelę, sulaužė akinius.

Apsiašarojusios ir išsigandusios moterys grįžo į pabėgėlių centrą. Galima suprasti, kad vyrams kilo natūralus pykčio jausmas.

„Mūsų šalyje prisiliesti prie moters skarelės, o tuo labiau bandyti ją nuplėšti yra didžiulis nusikaltimas“, – teigė pabėgėlių centre gyvenantis siras Mohamadas Ali Alabdullahas.

Vyrai pamatę verkiančias moteris susivienijo ir ruošėsi ieškoti chuliganišką išpuolį surengusių jaunuolių. Tačiau kelią jiems pastojo itin gausios Kauno apskrities policijos pareigūnų pajėgos. Galiausiai aprimo ir patys pabėgėliai ir didesnio konflikto išvengti pavyko.

„Iš pradžių tikrai labai supykome, tačiau susėdome, giliai įkvėpėme ir pasikalbėjome. Nusprendėme, kad reikia elgtis taip, kaip numato Lietuvos įstatymai. Tai yra palikti situaciją spręsti teisėsaugai“, – teigė Mohamadas Ali Alabdullahas.

„Man labai įsiminė pabėgėlių pasakymas, kad jie taip gintų ne tik savo tautų moteris, bet ir lietuves“, – kalbėjo Ruklos pabėgėlių priėmimo centro vadovas Robertas Mikulėnas.

Iki šiol didesnių konfliktų tarp vietinių žmonių ir pabėgėlių pavykdavo išvengti.

„Mes čia atvažiavome ieškoti taikos ir ramybės, o nutinka toks incidentas. Iki šiol moterys vengdavo eiti vienos po 18 val. Dabar jos išvis nevaikščios vienos. Tiesą pasakius, šis incidentas labai pakeitė nuomonę, apie lietuvius“, – kalbėjo pabėgėlis iš Sirijos.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA