VRK pirmininkas Z.Vaigauskas: mano kadencija baigiasi | Kas vyksta Kaune

VRK pirmininkas Z.Vaigauskas: mano kadencija baigiasi

BNS 2016/10/10 00:51
DELFI nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, kad tai – jo paskutinė kadencija, pasigirdus raginimams atsistatydinti dėl nesklandumų organizuojant rinkimus.

„Iš principo nedovanotinas dalykas, iš principo jie paveda visų pirma patys save, ir mūsų komisiją ir labai daug ką. Nemanau, kad čia normali situacija, kai taip gaunasi per Seimo rinkimus“, – per spaudos konferenciją pirmadienio naktį sakė Z.Vaigauskas.

Po rinkimų beveik iki vidurnakčio VRK neskelbė jokių rinkimų rezultatų, pasak Z.Vaigausko, dėl IT sistemą prižiūrinčios bendrovės kaltės. Taip pat dieną maždaug pusvalandžiui buvo strigusi VRK sistema ir kio trukdžių rinkėjams balsuojant ne savo apylinkėje, o jungiantis per elektroninius valdžios vartus prie rinkėjo puslapio tam tikrą laiką buvo galima matyti kitų žmonių asmens duomenis.

„Pirma palaukime su rezultatais, juos reikia paskelbti, sutvarkyti, kad nekeltų abejonių, – į klausimą, ar trauksis iš posto, atsakė Z.Vaigauskas, – Galų gale mano kadencija baigiasi, aš tikrai sakiau, kad jokiu būdu nepretenduoju į naują kadenciją, aš ir taip pakankamai ilgai esu komisijos pirmininkas“.

Z.Vaigauskas Vyriausiajai rinkimų komisijai vadovauja jau daugiau kaip 20 metų – nuo 1994-ųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA