Šeštadienį ant ledo karaliavo merginos: ledo ritulys – ne toks ir pavojingas | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį ant ledo karaliavo merginos: ledo ritulys – ne toks ir pavojingas

Organizatorių nuotr.

Šis savaitgalis daugiau nei keturiose dešimtyse pasaulio šalių gyvenančių merginų yra paskirtas ledo rituliui, mat Tarptautinės ledo ritulio federacijos iniciatyva spalio 8-9 dienomis minima merginų ledo ritulio diena.

Šia proga asociacija „Hockey Lietuva“ drauge su vienintele Lietuvoje esančia ledo ritulio merginų komanda „Hockey Girls“ (liet. „Ledo ritulio merginos“) kvietė visas kaunietes išbandyti ledo ritulį.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Lietuvos ledo ritulio asociacijos administratorė Eglė Zemlickienė, toks renginys Lietuvoje organizuojamas jau antrus metus, o vienas pagrindinių tikslų – populiarinti šį sportą. „Lietuvoje kol kas turime vieną merginų komandą, kuri treniruojasi Kaune. Tiesa, ir Vilniuje dabar atsiranda komandos apraiškų, tikimė, kad šis sportas išplis po visą Lietuvą“, – pasakojo moteris.

„Šiuo metu turime apie 50 žaidžiančių merginų, tačiau jos tai daro su berniukais. O priimamos įvairaus amžiaus, nuo mažiausių iki „kam per trisdešimt“. Merginos nedalyvauja čempionatuose, tačiau žaidžia draugiškose rungtynėse, pavyzdžiui, Latvijoje“, – teigė E. Zemlickienė.

Pasak atstovės, Lietuvoje merginų ledo ritulio situacija pagerėtų jeigu būtų įveiktas išankstinis nusistatymas, kad ledo ritulys – itin pavojingas sportas. „Lietuvoje yra susiformavusi nuomonė, kad negalima leisti merginų žaisti ledo ritulį, nes tai – pavojingas sportas“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė E. Zemlickienė.

„Bet iš tikrųjų moterų ledo ritulys skiriasi nuo vyrų ledo ritulio tuo, kad pas moteris nėra jokio smurto ir kontaktų – tai uždrausta. Todėl muštynių tikrai nėra, o dantys merginų irgi sveiki, nes jos visos žaidžia su „grotomis“… Ir traumų tikimybė tokia pati kaip ir bet kur kitur – pavyzdžiui, žaidžiant krepšinį“, – viešoje erdvėje sklandančią nuomonę neigė atstovė ir pridūrė, jog kita moterų ledo ritulio populiarumą stabdžiusi priežastis galėjo būti komandos nebuvimas. „Tačiau dabar jau dvejus metus treniruojamės, merginos turi erdvę, kurioje gali tobulėti toliau, todėl situacija turėtų gerėti“, – įsitikinusi E. Zemlickienė.

Renginio metu apie 50 merginų turėjo galimybę iš profesionalių ledo ritulininkų pasimokyti čiuožti, laikyti ledo ritulio lazdą bei mušti į vartus. Beveik dvi valandas trukusio renginio metu dalyvės taip pat rungėsi estafetėse su balionais ir rutuliais bei, žinoma, dalyvavo mėgėjiškose ledo ritulio varžybose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA