Prasidėjo ligų sezonas: kaip natūraliomis priemonėmis pažaboti virusus? | Kas vyksta Kaune

Prasidėjo ligų sezonas: kaip natūraliomis priemonėmis pažaboti virusus?

Organizatorių nuotr.

Kaune lankėsi ir knygyne VAGA (PLC „Mega“) į susitikimą su skaitytojais buvo atvykęs neseniai pasirodžiusios leidyklos „Tyto Alba“ išleistos knygos „Jūsų sveikatai: natūralios priemonės ištisus metus“ autorius, prancūzų gydytojas Dr. Jean-Christophe Charrié. Knyga sulaukė didelio pasisekimo Prancūzijoje – jos parduota per 200 000 kopijų.

Dr. Jean-Christophe Charrie – bendrosios praktikos gydytojas Prancūzijoje, turintis medicinos daktaro laipsnį, kurio disertacija „Paliatyvi priežiūra namuose” 1998 metais laimėjo pirmąją vietą. Už straipsnius medicinos tematika jis apdovanotas Prancūzijos valstybine premija. Šiuo metu gydytojas dirba praktinį darbą, dėsto Prancūzijos gydytojams ir vaistininkams.

“Esu bendrosios praktikos gydytojas, kuris savo praktikoje vadovaujasi individualizuotos medicinos teorija ir integraliu požiūriu, gydymui pasitelkiu fitoterapijos priemones, – sakė svečias. Individualizuotos medicinos (daugiau informacijos rasite paspaudę ant nuorodos) esmė – žvelgti į kiekvieną žmogų individualiai, suprasti, kaip funkcionuoja jo organizmas, kas ir kodėl sukelia vienus ar kitus simptomus, ir rasti būdą, kaip natūraliomis priemonėmis optimizuoti konkretaus organizmo atsistatymą ir gerą funkcijų palaikymą”.

Anot Dr. J.-Ch. Charrie, individualizuota medicina teigia, kad prieš ko nors imantis labai svarbu žinoti tikslią ligos diagnozę. Tačiau šiuolaikinėje medicinoje yra sureikšmintas simptomų gydymas ir neatsižvelgiama į žmogaus individualumą, visiškai nesigilinama, dėl ko žmogus jaučia tuos simptomus, o simptomams šalinti skiriami sintetiniai vaistai, nors galima būtų natūraliomis priemonėmis įtakoti tai, kas sukėlė vieną ar kitą simptomatiką. Tereikia išsiaiškinti, koks augalas konkretaus žmogaus neurovegetacinei ir endokrininei sistemai gali turėti įtakos. Pavyzdžiui, čiobrelis ir rozmarinas yra du antiseptiniai augalai, kurie dažniausiai naudojami norint išgydyti slogą. Tačiau jų poveikis nėra identiškas. Čiobrelis slopina parasimpatinę sistemą, o rozmarinas ją „užveda“. Jeigu žmogus turi stiprią parasimpatinę sistemą, tai jam reikėtų skirti čiobrelį, jeigu silpną – rozmariną.

Šiais laikais naudojami sintetiniai vaistai, anot specialisto, atsirado tik prieš šimtmetį, o gydymas augalais žinomas daugiau nei 7 000 metų. Visiškai nebūtina ieškoti vaistinių augalų kažkur toli -užtenka pažinti vietinius augalus ir, integravus juos pagal jų savybes, paruošti puikų gydymo planą.

Dr. J.-Ch. Charrie knygos „Jūsų sveikatai: natūralios priemonės ištisus metus“ tikslas – kiekvienam suprantama kalba paaiškinti, kodėl mus ištinka koks nors negalavimas, ir pasiūlyti visiems prieinamus savipagalbos būdus namuose. Knygoje išsamiai aiškinama, kaip mūsų organizmą įtakoja metų laikų kaita ir kaip namų sąlygomis galima užkirsti kelią sezoniniams negalavimams, spręsti per atostogas, kelionėje, pajūryje ar kalnuose kylančias problemas, kaip išsaugoti darbingumą, gerą miegą ir nuotaiką. Tai modernus ir mokslu pagrįstas augalų naudojimas.

„Fitoterapija gali būti pavojinga, jeigu ji naudojama netinkamai, – sako gydytojas – todėl knygos pradžioje pateikta informacija, kuri padeda suprasti, koks esi ir kaip funkcionuoji. Labai svarbu tą pirmąjį skyrių perskaityti, o tik po to ieškoti informacijos, kaip įveikti vienus ar kitus negalavimus. Tai knyga, skirta medicininei edukacijai, tačiau daugumoje vietų yra pažymėta, jei gydymas vaistiniais augalais neveikia, būtina pasikonsultuoti su gydytoju. Tikrai nereikia bėgti į polikliniką ir sėdėti prie gydytojo kabineto susirgus angina, tačiau jei vaistažolės nepadeda po kelių dienų ir savijauta blogėja, būtina važiuoti pas gydytoją, kad jis pasižiūrėtų, ar tai nėra pūlinga angina“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA