Sėkmingai įvykdyta Kulautuvos jaunimo centro plėtra | Kas vyksta Kaune

Sėkmingai įvykdyta Kulautuvos jaunimo centro plėtra

R. Tenio nuotr.

Kulautuvos jaunimo centras ir Kauno r. Kulautuvos pagrindinė mokykla 2014 metais paruošė projektą “Kulautuvos jaunimo centro paslaugų plėtra”. Projektui buvo pritarta ir 2014 metų pabaigoje buvo pasiršyta projekto įgyvendinimo sutartis. Projektas finansuojamas pagal Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinio mechanizmo „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ programą bei Kauno rajono savivaldybės lėšomis.

Projekto pagalba sukurtas vaikų dienos centras su atvira jaunimo erdve Kulautuvos ir aplinkinių gyvenviečių vaikams ir jaunimui, kuriame bus organizuojamas sportinis ir meninis lavinimas bei socialinių, karjeros ir bendrųjų kompetencijų ugdymas.

Projektu siekiama mažinti nuo Kauno nutolusios Kulautuvos miestelio ir jos apylinkių vaikų ir jaunimo socialinę atskirtį padidinant jų gerovę.

Įgyvendinant šį projektą mokykla kartu su kulautuvos jaunimo centru praplėčia vykdomų paslaugų spektrą pradėdami teikti paslaugas vaikams, jaunimui ir kitiems bendruomenės nariams vykdant šias veiklas:

  • sporto centro veiklą su nauju sportiniu inventorium ir persirengimo kambariais – profesionaliais treniruokliais, svarmenimis, elipsiniais kardio treniruokliais, laipiojimo uolimis sienele;
  • laisvalaikio centro veiklą su daugiafunkciniu pulo/teniso ir futbolo stalais, knygų ir žurnalų kampu, stalo žaidimais, šachmatais, YOYO žaidimais, minštais baldais, laisvalaikio leidimo lauke primomėnis – dviračiais, riedlentėmis, aitvarais, mini sklandytuvais;
  • kino/ žaidimų/ IT studijos veiklą su modernia video ir audio technika, žaidimo kompiuteriais, daugiafunkcinėmis kompiuterinėmis programomis skirtomis filmų žiūrėjimui, interaktyviems žaidimams, muzikos ar video kūrybai ir t.t.);
  • kūrybinių dirbtuvių veiklą su įvairiomis medžio apdirbimo, maisto ruošimo, papuošalų gamybos priemonėmis;
  • vaikų ugdymo erdvės veiklą – ugdymo/ konsulatvimo /orientavimo priemonių parinkimą ir adaptavimą vaikų ir jaunimo poreikiams;
  • “šeimos įgalinimo” paslaugų veiklas: teikiant kompleksines paslaugas netradiciniu darbo laiku dirbantiems ar auginantiems sveikatos ir raidos sutrikimų turinčius vaikus, asmenims.

Naujai įkurtame Vaikų dienos centre su atvira jaunimo erdve nuolat dirbs trys darbuotojai, kurie užtikrins pilnavertį, įdomų, šiuolaikišką ir inovatyvų jaunimo užimtumą, užpildant jį tiek sportinėm veikloms, tiek ugdomaisiais užsiėmimais, kurių kiekvienas prisidės prie savimi pasitikinčios, kultūringos, socialiai patrauklios iš išsilavinusios asmenybės formavimo.

kulautuvoscentras

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA