Rugsėjo pirmosios „džiaugsmai“: atėjo į šventę – neberado savo klasės | Kas vyksta Kaune

Rugsėjo pirmosios „džiaugsmai“: atėjo į šventę – neberado savo klasės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prieš kelias dienas prasidėjęs rugsėjis ne visiems moksleiviams ir jų tėvams atnešė džiugias nuotaikas. Kai kurie tėvai, atlydėję savo atžalas į rugsėjo pirmosios šventes liko nemaloniai nustebę, mat sužinojo, jog pasikeitė ne tik klasės, į kurią jų vaikas ėjo, vadovas, bet ir pati klasė.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į šeštą klasę savo vaiką išlydėjęs kaunietis, nusivylęs Kauno šv. Kazimiero progimnazijos administracijos darbu. Rugsėjo pirmąją atvykęs į mokyklą jis sužinojo, jog vietoj dviejų šeštų klasių progimnazijoje liko tik viena, kurioje mokysis 31 mokinys.

Pakeitimai – be perspėjimo?

„Nei buvusios klasių auklėtojos, nei mokyklos direktorė nesiteikė pranešti vaikams apie pokyčius“, – teigė vyras. „Vaikai sunerimę, kas dabar bus, kaip seksis priprasti, tėvai sunerimę dėl savo atžalų…“ – rašė kaunietis apie situaciją klasėje, kurioje mokosi jo vaikas.

Vyras pabrėžė, jog šv. Kazimiero progimnazijos administracija visuomet atkreipia dėmesį į komunikacijos ir santykių svarbą tarp vaikų ir jų tėvų, tačiau, jo nuomone, pati administracija šių dalykų nepaiso. „Ko moko šios mokyklos (atsiprašome, dabar jau progimnazijos) administracija, pastatydama vaikus ir tėvus prieš faktą, pamindama draugystę ir geranoriškumą, bičiulystę? Gal mokyklos direktorė, besirūpindama, kaip gauti mokyklai progimnazijos statusą, pamiršo, kad mokykloje – gyvi vaikai, ne daiktai ir su jais reikia elgtis žmogiškai?“ – svarstė į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipęsis kaunietis.

Vienoje klasėje 20, kitoje – vos 11 mokinių

Šv. Kazimiero progimnazijos direktorė Palmira Talijūnienė portalui „Kas vyksta Kaune“ situaciją teigė matanti kiek kitaip – tėvų išreikšti kaltinimai nėra pagrįsti, nes abiejų klasių bendruomenės apie sujungimą ir tolimesnes galimybes buvo informuotos praėjusiais mokslo metais.

„Tai (kad tėvai nebuvo informuoti, red.) yra tikrai visiška netiesa“, – sakė P. Talijūnienė. „Tėveliai buvo informuoti tėvų susirinkimo metu, balandžio ar gegužės mėnesį, paaiškintos visos tolesnio ugdymo galimybės. O klasės sujungtos todėl, kad bendrai paėmus abi klases gaunasi 31 vaikas. Kadangi penktoje klasėje buvo išvykę keletas vaikų, mes priversti pagal valstybės tvarką tokias klases sujungti, nes klasėje per mokslo metus negali mokytis po 10 vaikų“, – teigė direktorė.

Pasak jo, penktose klasėse mokėsi 20 ir 11 mokinių, todėl ir buvo priimtas sprendimas padaryti vieną sujungtą šeštąją klasę. Tiesa, kad nenukentėtų vaikų mokymosi kokybė, jiems sudarytos diferencijuoto ugdymo galimybės. „Netgi tėvų komitetas buvo pas mane atėjęs ir aš jiems paaiškinau: kadangi klasė bus didžiulė, jie netgi turės ir jau turi, kaip ir žadėta, diferencijuoto ugdymo programas ir pamokas – kalbant apie lietuvių kalbą, matematiką, jiems yra skirtos papildomos valandos“, – pasakojo progimnazijos vadovė. „Na, jeigu kažkas nesidomi, nedalyvauja tėvų susirinkimuose, tai čia jau yra kita problema“, – įsitikinusi ji.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA