Ketinama uždaryti Amalių geležinkelio stotelę Kaune, pertvarkyti Girulių stotį | Kas vyksta Kaune

Ketinama uždaryti Amalių geležinkelio stotelę Kaune, pertvarkyti Girulių stotį

BNS 2016/08/09 10:30
Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Susisiekimo ministerija inicijuoja Amalių geležinkelio stotelės Kaune uždarymą – planuojama, kad čia ateityje nebestos traukiniai.

Gyventojams susisiekimą su šia miesto dalimi toliau užtikrintų autobusai, maršrutiniai taksi, be to, Amalių gyventojai gali naudotis troleibusais, stojančiais R.Kalantos gatvėje esančioje viešojo transporto stotelėje.

Ministerija nurodo, kad naikinant Amalių geležinkelio stotelę siekiama racionaliai panaudoti projektui „Rail Baltica“ įgyvendinti skirtas lėšas.

Parengtame nutarimo projekte, kurį Vyriausybė svarstys ketvirtadienį, taip pat numatoma uždaryti Girulių geležinkelio stotį Klaipėdoje, tačiau stotelėje traukiniai ir toliau stotų pagal poreikį, BNS nurodė Susisiekimo ministerija.

Pradiniame nutarimo projekte, atsižvelgiant į sumažėjusius keleivių srautus ir siekiant sumažinti veiklos išlaidas, buvo numatoma uždaryti ir Marcinkonių geležinkelio stotį Varėnos rajone bei atidaryti Marcinkonių geležinkelio stotelę. Tačiau nuspręsta papildomai įvertinti keleivių srautus ir tuomet spręsti dėl šios stoties uždarymo ir stotelės atidarymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA