Kas vyksta Kaune liepos 15-17 dienomis? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune liepos 15-17 dienomis? (renginių programa)

R. Tenio nuotr.

Vasarai jau įpusėjus, kauniečiai kviečiami prisiminti legendinį S. Dariaus ir S. Girėno skrydį per Atlantą bei apžiūrėti pažįstamas (o gal dar nematytas?) miesto vietas taip, kaip galbūt dar neteko. Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato įdomiausių liepos 15-17 dienų renginių sąrašą.

Penktadienį 15-17 valandą Lietuvos aviacijos muziejus kviečia į renginį, skirtą S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui per Atlantą paminėti. Bus prisimintas R. Vabalo filmas „Skrydis per Atlantą“ (1983), jo kūrimo istoriją, o muziejaus renginių salėje atidaryta paroda „Paminklai Dariui ir Girėnui).

Šeštadienį, liepos 16-ąją, nuo 11 valandos dienotvarkę turėtų atlaisvinti senojo transporto mėgėjai. „Nuolatinis mašinų variklių gausmas ir spūstys jau tampa kasdienybe, tačiau ar galite patikėti, kad prieš kelis dešimtmečius tokie garsai buvo retenybė, o nuolatinis arklio kanopų dunksėjimas miesto grindiniu buvo visiems savaime suprantamas dalykas, o ne turistinė pramoga“, – klausia ekskursijos „Senasis Kauno transportas“ organizatoriai.

Taip pat nuo 11 valandos rinksis tinklinio mėgėjai. Kačerginėje, paplūdimio tinklinio aikštelėje prie Nemuno, tinklinio mėgėjų laukia turnyras du prieš du. Turnyre užsiregistravo net 16 komandų, tad organizatoriai žada itin įdomias kovas.

Na o sekmadienį, liepos 17 dieną, nuo 9 valandos ryto, dviračių entuziastai keliaus į Aleksotą, mat Aleksoto seniūnija kviečia į jau XV-ąjį Aleksoto dviračių žygį, skirtą S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui paminėti. Žygio pradžia – prie Aleksoto seniūnijos (Veiverių g. 132), startas – 10 valandą ryto (registracija nuo 9).

Tie, kurių nevilioja dviračiai, gali apsilankyti Žalgirio Pergalės parke, kuriame vyks Žalgirio mūšio 606-ųjų metinių minėjimas. Nuo 11 valandos lauks įvairios pramogos: orientacinės varžybos, tapybos plenerai, fotosesijos su istoriniais kostiumais ir kt.

Orai pranešami permainingi, tad kas 20 minučių atnaujinamas prognozes galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA