Didžiausia Kaune palapinių ekspozicija laukia smalsių žygeivių (atnaujinta) – Kas vyksta Kaune

Didžiausia Kaune palapinių ekspozicija laukia smalsių žygeivių (atnaujinta)

R.Tenio nuotr.

Lietuvoje gimsta naujos aktyvaus poilsio gamtoje tradicijos. Vis daugiau žmonių išsiruošia į ekstremalius žygius pėščiomis ar dviračiais. Per miškus, pelkes, nesvarbu, kokiu oru.

Tiek ekstremaliems žygeiviams ar net alpinistams, tiek paprastiems gamtos mylėtojams neseniai Kaune atidaryta specializuota žygių aprangos ir inventoriaus parduotuvė „Husky“, kurioje žygeivių patogumui įrengta didžiausia ir bene vienintelė tokia Kaune turistinių palapinių ekspozicija.

Įnešė daugiau spalvų

„Husky“ pavadinimas nėra visai naujas aktyvaus poilsio mėgėjams. Anksčiau šiuo prekės ženklu pažymėtų palapinių ir miegmaišių buvo galima įsigyti parduotuvių tinkle „Armijai ir civiliams“. Augant aktyvaus ir kokybiško laisvalaikio propaguotojų gretoms, nuspręsta atidaryti specializuotą „Husky“ parduotuvę, kurioje klientams siūlomas papildomas šio gamintojo prekių asortimentas – vyriškų, moteriškų ir net vaikiškų drabužių linijos, kuprinės, šalia palapinių ir miegmaišių – žygio kilimėliai bei kita žygiams reikalinga atributika.

Kaip sako įmonės „Baltijos arsenalas“, valdančios parduotuves „Armijai ir civiliams“ bei dabar ir „Husky“, savininkas Raimondas Vaidogas, atėjo laikas į verslą įnešti daugiau spalvų. „Mūsų klientai pripratę, kad mūsų pasiūloje dominuoja maskuojančios spalvos – pilkos, žemės, žalios, juodos. „Husky“ – tai tarsi naujas puslapis mūsų istorijoje, o drauge – ir platesnis klientų ratas“, – sako R. Vaidogas.

Nors ir keistai skamba, bet žmonių santykį su gamta, laisvalaikio poreikius galima suprasti ir iš to, kokias spalvas jie renkasi buvimui gamtoje. Vieni mėgsta tarsi susilieti su fonu, susitapatinti, tarsi tapti gamtos dalimi. Kitiems ryškios spalvos gamtoje teikia džiaugsmo, energijos, simbolizuoja aktyvumą.

„Husky“ naujausią sporto ir laisvalaikio drabužių liniją spalvina šiuo metu itin madingomis ryškiai mėlynomis, rožinėmis, oranžinėmis spalvomis. Žygių atributika – palapinės, miegmaišiai, kuprinės ir kt. išlaiko nuosaikesnį tradicinį spalvyną – nuo žolės žalios iki kraujo raudonos.

Sniego šuns savybės

Čekijos gamintojas „Husky“ atsirado ne taip seniai – tik 1997 m. Tačiau jo įkūrėjai – čekų šeima aktyvaus laisvalaikio mėgėjams žinoma kur kas anksčiau. Sutuoktiniai – patyrę alpinistai, sugalvoję, kaip pagaminti patvarias ir lengvas palapines bei miegmaišius, kurie greitai tapo labai populiarūs tarp alpinistų, kuriems, kopiant į viršukalnes, svarbus kiekvienas svorio gramas, o atšiaurios oro sąlygos neleidžia nuolaidžiauti kokybei.

Porą išgarsino ir jų žygis į Aliaską, kurioje juos lydėjo Haskių veislės šunys – ištikimi, protingi, ištvermingi, stiprūs. Prieraišumas šios veislės šunims ir lėmė prekinio ženklo pavadinimą.

Čekijos gamintojo prekės yra kokybiškos ir pripažįstamos visame pasaulyje, o lietuvių pamėgtos ir dėl konkurencingos kainos. Pasak R. Vaidogo, panašios kokybės Italijos ar Vokietijos gamintojų produkcija bus brangesnė apie 30-50 proc.

Ir profesionalams, ir mėgėjams

Visos „Husky“ prekės yra suskirstytos į tris kategorijas, skirtas profesionaliems alpinistams, alpinistams ir žygeiviams, kuriems aktyvus laisvalaikis yra hobis bei žmonėms, kurie ieško kasdienės aprangos ar prekių laisvalaikiui gamtoje.

„Parduotuvėje galima rasti ir paprasčiausių vyriškų marškinukų langeliais, kuriais galima vilkėti kasdien“, – pastebi R. Vaidogas. Jo manymu, kartais žmonės taip pamilsta savo hobį, kad su juo siejamus prekinius ženklus nori matyti ir darbinėje aplinkoje.

Profesionaliam alpinizmui skirtos prekės – palapinės, kuprinės, miegmaišiai pasižymi nedidele apimtimi ir svoriu. Pasak R. Vaidogo, į delną telpantis „Husky“ miegmaišis bus lygiai toks pats šiltas, kaip ir standartinio dydžio – viską lemia medžiagos, iš ko jis pagamintas.

Įmonės vadovas dėmesį atkreipia ir į patvarias, lengvas kuprines, kurios turėtų sudominti ne tik žygeivius, bet ir mokyklinukų mamas. Dauguma tėvų sutiks, kad nupirkti vaikams patvarią, lengvą ir kokybišką kuprinę – sudėtinga užduotis net ir turint storą piniginę.

Išskleistų palapinių ekspozicija

Planuojantieji įsigyti palapinę, susiduria, koks tai nelengvas darbas, nes dažnai laikiną namą tenka rinktis tik iš paveikslėlio ant pakuotės. „Husky“ parduotuvė pakankamai erdvi, todėl joje buvo sumanyta įrengti jau išskleistų palapinių ekspoziciją, kurioje galima apžiūrėti realų parduodamos palapinės dydį, jos funkcionalumą, pasirinkti dydį, formą, spalvą.

Psak R. Vaidogos, jie bene pirmieji Lietuvoje pradeda siūlyti žygio aprangą vaikams. „Norisi tikėti, kad aktyvus šeimyninis laisvalaikis, kuomet žmonės sportuoja, aktyviai pramogauja, ieško pažinimo ir atradimo džiaugsmo su „Husky“ teiks dar daugiau malonumo“, – viltingai sako R. Vaidogas.

Parduotuvė „Husky“, Pramonės pr. 8A. Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA