Šeštadienį su šeimomis ir draugais kviečia dviračiais minti į Rumšiškes | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį su šeimomis ir draugais kviečia dviračiais minti į Rumšiškes

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį 11 val. gamtoje norintys pailsėti kauniečiai dviračiais mins į Rumšiškes. Prisijungti prie dviračių žygio bus galima Miesto sode 11 val. arba ant Trijų mergelių tilto viršaus 12 val.

[galerija kiek=””]

Tai pirmasis šią savaitę feisbuke susikūrusios dviračių entuziastų grupės „Šeštadieniniai dviračių žygiai šeimai ir draugams” renginys. Beje, jo rengėjai aktyviai keliauja dviračiais, praeitą savaitę mynė į Kadagių slėnį.

Kelionėje raginami dalyvauti kauniečiai su šeimomis, draugais arba vieni, renginio organizatoriai tikina, kad susipažinti ir rasti kompanionų bus galima ilgoje kelionėje. Žygis daugiausiai vyks plentu, mažiau judriomis gatvėmis, o įrengtais dviračių takais bus minamas tik atstumas nuo Centro iki Panemunės šilo, t.y. apie 5 km iš visų 30 km į priekį. Apie 9 km bus minama mišku.

Kelionės maršrutas:
1. Miesto sodas (11 val.)
2. Trijų mergelių tilto viršus (12 val.)
3. Palemonas
4. Neveronys
5. Pravieniškės II
6. Pravieniškės I
7. Rumšiškės.
8. Grįžimas į Kauną tuo pačiu maršrutu planuojamas apie 18 val.

Palauks lėčiausiųjų

Visa kelionė pirmyn – atgal tęsis apie 60 kilometrų, kad dviratininkai nepervargtų, numatytos poilsio pertraukėlės, taip pat bus palaukiama lėčiausių dalyvių. Dviračių kolonos ritmą iš priekio ir galo reguliuos organizatoriai, lėtesniųjų bus palaukiama. Planuojama, kad susirinks apie 30 dalyvių.

Renginio organizatoriai – du dviračių entuziastai iš Kauno: Justas Pauša ir Andrius Dvaranauskas stengsis išlaikyti vientisą dviračių koloną, kad kelionė būtų saugi ir komfortabili.

Organizatoriai ragina į kelionę pasiimti daug vandens, nes numatomas giedras 26 laipsnių karščio oras, užkandžių. Numatomi du apsipirkimai: Pravieniškių gyvenvietės vietinėje parduotuvėje ir Rumšiškių prekybos centre. Rumšiškėse kelautojai surengs pikniką, galės pasigėrėti kraštovaizdžiu, pailsėti, išsimaudyti, o jei atsigabens ir anglių su šašlykais – galės juos išsikepti čia pat įrengtoje laužavietėje.

Populiarina keliones dviračiais

Vienas iš renginio organizatorių Andrius Dvaranauskas teigė, kad žygį rengia, nes nori populiarinti keliones su dviračiais: „Kaune daugybė įspūdingų vietų, vertų apžiūrėti iš arti, dviratis tam palankiausia transporto priemonė. Be to, norime parodyti Lietuvai, kad Kauno dviratininkai yra vieningi.”

Jis teigė, kad dviračių žygyje į Rumšiškes, dalyviai ne tik aktyviai leis laisvalaikį, susipažins su naujais žmonėmis, geriau pažins Kauną, išbandys savo jėgas, patirs komandinio darbo jausmą, bet ir pasimokys tolerancijos lėčiau minantiems pedalus.

Renginio organizatoriai pridūrė, kad dviračių žygiai būtų žymiai komfortabilesni, jei Kaune būtų žymiai daugiau pažintinėms kelionėms rajone pritaikytų dviračių takų:

„Daugelio mėgėjų dviratininkų svajonė būtų apvažiuoti visą Kauną dviračiu saugiai, tad būtų puiku, jei dviračių takais susijungtų visi Kauno mikrorajonai”, – idėją pateikė J. Pauša.

Planuojama, kad dviračių žygiai vasarą bus reguliarūs. Artimiausias planuojamas birželio 11 d. į Vilkijos piliakalnį.

Maršruto žemėlapis.

Daugiau informacijos apie renginį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA