Kas įdomaus ir svarbaus įvyko Kaune per savaitę? (įvykių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Kas įdomaus ir svarbaus įvyko Kaune per savaitę? (įvykių apžvalga)

R. Tenio nuotr.

Lauke tvyrantis karštis ir faktas, jog prasideda vasara, nė kiek nesumažino svarbių įvykių, apie kuriuos verta žinoti kiekvienam, skaičiaus. Kad būtų paprasčiau susigaudyti, kas ir kada įvyko Kaune, bei ramiai pradėti savaitgalį siūlome jums svarbiausių savaitės įvykių apžvalgą.

Praėjusį penktadienį Kaunas komisijai pateikė oficialią paraišką Europos kultūros sostinės 2022 vardui laimėti. Tiesa, pateiktoje paraiškoje – vos pusė visų planuojamų „Kaunas 2022“ renginių. Kitas veiklas planuojama išvystyti drauge su bendruomenėmis, vietos ir tarptautiniais kultūros operatoriais. Savo pasiūlymus kauniečiai gali teikti internetiniame „Kaunas 2022“ puslapyje.

Savaitę pradėjome su žinia, kad Kauno meras Visvaldas Matijošaitis buvo pastebėtas ligoninėje. Portalo „Kas vyksta Kaune” žiniomis, jam buvo pakilęs kraujospūdis. Su šia problema tvyrant itin karštiems orams susidūrė ne vienas kaunietis.

Poilsiaujantys gamtoje turėtų būti atsargūs. Kauno rajone, Ežerėlyje, pirmadienį mažamečiui vaikų darželio teritorijoje įgėlė gyvatė. Tiesa, Kauno klinikų medikai ramina, kad vaiko gyvybei pavojus negresia, o gyvatė užmušta.

Savaitei beveik įpusėjus, sulaukėme liūdnesnės naujienos – mirė Kauno numylėtinė senbernarė Bitė. 12 metų sulaukęs šuo buvo itin protingas ir stebindavo praeivius savarankiškomis kelionėmis į parduotuvę. Per savo gyvenimą Bitė išgelbėjo keletą vaikų ir daugybę išmestų kačiukų.

Kita liūdna žinia pasiekė visus automobilių sporto mėgėjus – antradienį pranešta, jog „Nemuno žiede“ draudžiama organizuoti renginius, mat jis neatitinka saugumo reikalavimų. Portalui „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su įstaigos vadovu, paaškėjo, kad informacija nebuvo visiškai tiksli – iš viso komplekso uždaryta vos viena trasa, o ketvirtadienį Lietuvos automobilių sporto federacija pažadėjo pašalinti tos trasos trūkumus iki birželio 7-osios.

Šią savaitę Kauno miesto Transporto ir eismo organizavimo skyrius paskelbė, jog nuo birželio 4-osios, kaip ir kasmet, keisis viešojo transporto tvarkaraščiai. Tiesa, šio vasaros sezono metu – naujovė, mat naktimis kursuos ne naktiniai troleibusai, o autobusai. Pasak UAB „Kauno autobusai“ atstovų, tai daroma tam, kad būtų galima efektyviau tvarkyti kontaktinį troleibusų tinklą.

Ne nauja, bet tik šią savaitę viešumą pasiekusi žinia – dabartinė Vytauto Didžiojo universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanė Rita Bendaravičienė 2013-aisias bandė su viena VDU dėstytoja susitarti dėl pažymio pakėlimo jos sūnui, kuris iš egzamino gavo 4. Ši žinia viešojoje erdvėje sulaukė itin didelio atgarsio ir pasiekė ne tik mus, bet ir Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierių dr. Virgilijų Sadauską. Jis ragino akademinę bendruomenę nebūti abejingiems ir teigė, kad kiekvienas žmogus turi teisę klysti ir pasitaisyti.

Ketvirtadienį savivaldybė pasidalino kiek džiugesne naujiena – rengiamasi atnaujinti Kauko laiptų kompleksą ir paversti jį dar viena jaukia miesto erdve. Besiruošiant kitais metais prasidedantiems darbams, savivaldybė laukia kauniečių pasiūlymų, kaip būtų galima atnaujinti Kauko laiptus ir visą alėją.

Ketvirtadienį nuo pat ryto kauniečių aistras kaitino ilgai lauktas ir daugelio spėlionių viešoje erdvėje apipintas prekybos centrų „Lidl“ atidarymas. Kad kauniečiai itin laukė šio prekės ženklo parduotuvių Lietuvoje įsitikinti galėjo visi, matę kompaniją, bandančią įsikurti prie vienos iš Kaune tuo metu dar neveikusių „Lidl“ parduotuvių. O kad kitų kauniečių entuziazmas – ne ką mažesnis, fiksavome visą dieną: dalyvavome atidaryme ir klausėme jūsų apie pirmuosius įspūdžius, apsilankius parduotuvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA