„Nemuno žiedo” vadovas: atšauktas tik vienas renginys | Kas vyksta Kaune

„Nemuno žiedo” vadovas: atšauktas tik vienas renginys

R. Tenio nuotr.

Antradienį viešojoje erdvėje pasklidus informacijai, kad nuo birželio 1 dienos stabdoma bankrutuojančios VšĮ „Nemuno žiedas“ įstaigos ūkinė ir komercinė veikla – paaiškėjo, kad informacija nebuvo iki galo tiksli.

Neveikia tik viena trasa

Kaip teigia įstaigos direktorius Arūnas Samochinas, stabdoma ne viso komplekso, o tik vienos trasos – žiedinių lenktynių veikla, nes ji neatitinka nustatytų saugumo reikalavimų.

Faktą trečiadienį patvirtino ir Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos prie LR Finansų ministerijos fizinio bankroto administratorius, UAB Verslo valdymo ir restruktūrizacijos centro direktorius Vytautas Česonis:

„Pristabdyta tik pagrindinės – žiedinių lenktynių trasos veikla, įmonė bankrutuoja toliau, komercinę veiklą vykdo dalinai. Jei parduosime turtą, kurį ten radome, įmonę uždarysime, o turtą, kadangi turimę panaudos sutartį, atiduosime saugoti Kūno kultūros ir sporto departamentui prie LR”,- teigė V. Česonis.

Jis gegužės 30 d.  ir teikė įsakymą Lietuvos automobilių sporto federacijai, dėl VšĮ „Nemuno žiedo” ūkinės komercinės veiklos nutraukimo, tačiau birželio 1 d. šį sprendimą paskelbė negaliojančiu ir leido vykdyti veiklą šoninio slydimo („drift”), traukos lenktynių („drag”) trasose ir aikštelėse Nemuno g. 20, Gaižėnėlių k., Kauno r.

Jis atskleidė, jog nėra aišku, kada įmonė bus visiškai uždaryta, tai esą priklausys nuo to, kada pavyks parduoti turtą, kuris pasak pašnekovo, nėra labai paklausus.

Turi trūkumų

A. Samochinas atskleidė, kad minėta trasa statyta 1961 m.  ir esą niekada nebuvo visiškai saugi:

„Visada stengėmės iš paskutiniųjų, kad ji atitikų bent minimalius saugumo reikalavimus”, – sakė A. Samochinas.

Jis neslėpė trasos trūkumų: reikia sutvirtinti atitvarus, trasos pakraščius, paasfaltuoti, nes atsivėrusios duobės.

„Bet tai nėra kritiniai dalykai, dėl ko trasa visiškai negalėtų veikti ir turėtų būti uždaryta”, – pridūrė VšĮ „Nemuno žiedas” direktorius.

Renginiai vyksta toliau

Jis paneigia vakar paskleistą informaciją, kad nutraukiama įstaigos veikla ir atšaukiami visi suplanuoti renginiai.

„Sklinda dezinformacija, ji prasilenkia su realybe: informuoju, kad nėra stabdoma VšĮ „Nemuno žiedo” ūkinė ir komercinė veikla, veiklas įmonė vykdo ir vykdys kaip suplanavusi. Visos trasos: šoninio slydimo („drift”), traukos lenktynių („drag”), aikštelės – veikia ir veiks. Sustabdyta tik žiedinių lenktynių trasos veikla, nes gavome oficialų Lietuvos automobilių sporto federacijos trasos apžiūros aktą, nurodantį, kad trasa neatitinka tam tikrų reikalavimų”, – teigė Arūnas Samochinas.

Jis informavo, kad atšauktas buvo tik vienas renginys, kurį organizavo Lietuvos automobilių sporto federacija.

Veiklą perims nauja įmonė

A. Samochinas priminė, kad VšĮ „Nemuno žiedas” bankrutuoja jau beveik pusę metų – nuo 2015 m. gegužės 10 dienos.

Jis priminė, kad pernai gruodį Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybos pritarė, kad būtų steigiamas naujas juridinis asmuo, kuris vadinsis VšĮ „Nacionalinis žiedas” ir panaudos teise imsis valdyti Kačerginėje esantį plotą. Planuojama, kad nauja įstaiga bus įsteigta artimiausiu metu.

Pašnekovas informavo, kad artimiausiu metu šį klausimą imsis svarstyti LR Vyriausybė.

Ketvirtadienį VšĮ „Nemuno žiedas” atstovai dėl problemos dar susitiks su Lietuvos automobilių sporto federacija.

A. Samochinas patikino, kad imsis visų priemonių, kad žiedinių lenktynių trasa vėl pradėktų vykdyti savo veiklą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA