Pirmąją boikoto dieną kauniečiai ryžtingai stengėsi išvengti prekybos centrų | Kas vyksta Kaune

Pirmąją boikoto dieną kauniečiai ryžtingai stengėsi išvengti prekybos centrų

Kas vyksta Kaune nuotr.

Drąsiai galima teigti, kad prireikus kauniečiai susitelkia ir kartu siekia tikslo. Tačiau – tik dalis. Šiandien, pirmąją akcijos Neikim į prekybos centrus” dieną, žmonių prekybos centruose buvo pastebimai mažiau, bet darbo jie tikrai turėjo.

Akcija protestuojama prieš kainų kėlimą Lietuvoje. Akcijos dalyviams organizatoriai siūlė verčiau apsilankyti turguose, nedidelėse krautuvėse ar palaikyti prie prekybos centrų atvykstančius prekeivius, daugiausiai garbaus amžiaus.

Rašėme, kad kauniečiai „streikuoti” pradėjo jau nuo ryto. Vakarinio apsipirkinėjimo metu, apie 17:30 val.  Pramonės prospekte esančiame populiariame prekybos centre žmonių buvo išties gerokai mažiau nei įprasta, eilių prie kasų praktiškai nebuvo.

Kalbinti pirkėjai tikino žinantys apie akciją, bet į parduotuvę atėję neatidėliotinų prekių.

Štai vienas pirko elektros lemputę, kitas tortą, trečias – loterijos bilietą. Visgi, dažniausias pirkinys buvo reikalingas kasdienai – maisto produktai.

Akcijos rengėjai ragina ne tik kauniečius, bet ir visus lietuvius solidarizuotis ir drąsiai išreikšti poziciją prieš kainų kėlimą tris dienas neinant į prekybos centrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA