Ką NATO atstovai veikė prekybos miestelyje „Urmas“? | Kas vyksta Kaune

Ką NATO atstovai veikė prekybos miestelyje „Urmas“?

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Kauną aplankė svarbi NATO aljanso delegacija. Jų tikslas – skleisti visuomenei žinią apie NATO pajėgų integravimo vieneto (NPIV) uždavinius, pačią NATO veiklą, supažindinti visuomenę su grėsmėmis bei megzti kontaktus su vietos verslu. Atstovai patikino, kad vienas iš tų verslų, kuris gali labai pagelbėti NATO – prekybos miestelis „Urmas“.

Antradienį NPIV atstovai susitiko su Kauno miesto vadovybe, verslo atstovais. Prekybos miestelyje „Urmas“, apžiūrėję teritoriją, delegacija surengė spaudos konferenciją. Jos metu supažindino su Rusijos situacija, NATO karių misija Lietuvoje ir tai, kaip lietuviai galėtų prisidėti nelaimės atveju.

„Esame Lietuvoje paruošę visą infrastuktūrą, pažįstame vietas tam, kad greito reagavimo pajėgos atvyktų kuo greičiau. Lietuva puikiai daro savo namų darbus, tad NATO partneriai tai vertina. Grėsmės atveju, efektyviai sureaguoti tikrai galime“, – kalbėjo NPIV pulkininkas Mindaugas Petkevičius.

NPIV užduotis – tinkamai pasirengti ir vėliau užtikrinti, kad, iškilus būtinybei, į Lietuvą būtų operatyviai perdislokuotos NATO itin greito reagavimo pajėgos, kurių pirmieji padaliniai konflikto regione būtų pasirengę sureaguoti per 48 valandas.

Grėsmės atveju verslas galėtų labai pagelbėti

Pasak, pulkininko M. Petkevičiaus, Kaunas yra tik viena stotelė, kur NATO delegacija lankosi. Jei kas nors norės plačiau sužinoti apie NPIV veiklą, NATO strategijas ir pan, jie važiuos kad ir į mokyklas tam, jog žmonėms būtų ramiau ir žinotų, kodėl verta į šį aljansą investuoti.

NPIV delegaciją Kaune sudarė karininkai ir seržantai iš JAV, Kanados, Vokietijos, Junginės karalystės, Danijos, Nyderlandų, Portugalijos, Lenkijos, Čekijos ir Lietuvos. NATO atstovai patikino, kad grėsmės atveju „Urmas“ galėtų būti labai reikšmingas strateginis objektas, nes gali vienu metu aprūpinti laisvu plotu automobiliams ar sunkiajai technikai, tad galėtų būti, kaip logistikos centras.

Žinoma, kiti verslai taip pat galėtų prisidėti tuo, jog dirba savo darbą, paremia kareivius maistu, apranga, sandėliavimu ar kitais būdais. NATO atstovai susitikime akcentavo, jog tai yra valstybinis poreikis, todėl būtina žmonėms išaiškinti pagrindinius aspektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA