Dėl eismo saugumo Šilainių gyventojams mažės parkavimo vietų | Kas vyksta Kaune

Dėl eismo saugumo Šilainių gyventojams mažės parkavimo vietų

R.Tenio nuotr.

Eismo saugumo komisija pritarė aukoti gyventojų patogumą vardan saugumo. Iš Šilainių gyventojų atimamos automobilių parkavimo vietos, nors šiame rajone ir taip pasižymi automobilių statymo vietų trūkumas.

Eismo specialistai pastebėjo, kad Jotvingių gatvėje, atvažiuojant nuo PLC „Mega“, pirma juosta yra dalinai užstatyta. Ten yra netoli stotelė, bet nėra automobilių stovėjimo vietų, tačiau vairuotojai vis tiek palieka savo transporto priemonės. Ypatingai vakarais Šilainių vairuotojai palieka gatvėje automobilius, kurie trukdo eismą rytinio piko metu.

Komisijos posėdyje pritarta uždrausti statyti automobilius Jotvingių gatvėje nuo Kuršių gatvės iki Šarkuvos gatvės sankryžos. Taip gyventojai mėnesio bėgyje praras apie 10-15 parkavimo vietų.

„Panaikinus stovėjimą, padidėja Šarkuvos ir Jotvingių gatvių sankryžos pralaidumas. Kelių tyrimų institutas bepiločių orlaivių pagalba stebėjo, kur susidaro kamščiai ir daugiausiai jų buvo ties Šarkuvos gatve, tad pakeitimai bus į naudą“, – kalbėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Specialistai tikina, jog Šilainių rajone ir taip trūksta automobilių parkavimo vietų, tačiau rizikuoti saugumu, negalima. Eismo komisijos narių teigimu, kol kas nėra būtinybės uždrausti automobilius statyti likusioje Jotvingių gatvės dalyje, nes už Šarkuvos gatvės sankryžos automobiliai labiau pasiskirsto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA