Artėjant Vėlinėms pareigūnai ragina pasirūpinti saugumu | Kas vyksta Kaune

Artėjant Vėlinėms pareigūnai ragina pasirūpinti saugumu

R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities policijos pareigūnai, rūpindamiesi gyventojų ir jų turto saugumu, primena, kad artėjant Vėlinių savaitgaliui, reikia prisiminti apie ilgesniam laikui be priežiūros paliktų gyvenamųjų namų, butų bei automobilių apsaugą.

Prisiminkite, kad į kapines vyksta ne tik artimųjų kapus susiruošę lankyti žmonės, bet ir ilgapirščiai. Kapus lankyti atvykę artimieji, paprastai dėl neapdairumo ar nežinojimo, automobiliuose palieka brangius daiktus, rankines, dokumentus, automagnetolas. Nusikaltimui įvykdyti pakanka ir kelių minučių, todėl, palikdami automobilį, įsitikinkite, ar jį užrakinote, ar uždaryti visi langai, stoglangis, ar užrakinta bagažinė, įjunkite signalizaciją, o vertingus daiktus pasiimkite su savimi.

Tvarkydamiesi nepalikite prie artimųjų kapo rankinių ir net mažai vertingų daiktų, nors pasišalinate ir trumpam. Ant suoliukų nedėkite nieko, kas galėtų patraukti vagių dėmesį, nes, esant dideliems žmonių srautams, įtartinus asmenis pastebėti yra sunku.

Išvykdami iš namų ilgesniam laikui, prisiminkite apie saugią kaimynystę – pasikalbėkite su kaimynais, paprašykite, kad būtų budrūs ir, pastebėję įtartinus asmenis, tuoj pat skambintų bendruoju pagalbos telefonu 112.

Prašome gyventojų – pastebėję prie kapinių, automobilių stovėjimo aikštelėse įtarimą keliančius asmenis, įsidėmėkite jų išvaizdą ir nedelsiant pranešti policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA