Kauno „Aušros” gimnazijai – 100 metų | Kas vyksta Kaune

Kauno „Aušros” gimnazijai – 100 metų

Organizatorių nuotr.

Laisvės alėjoje įsikūrusi ir šiuo metu daugiau nei 600-ams moksleivių antrais namais tapusi Kauno „Aušros“ gimnazija švenčia 100 metų jubiliejų. Praėjusį penktadienį VDU didžiojoje salėje vyko iškilmingas renginys „Aušros spindulių apšviesti“, skirtas gimnazijos šimtmečiui paminėti.

[galerija kiek=””]

„Gimnazija turi gilias lietuviškumo tradicijas. Ji ir buvo įkurta kaip mokykla, kurioje būtų mokoma lietuvių kalbos“, – teigė gimnazijos direktorė Nerija Baltrėnienė.

„Ši mokykla man davė ne tik matematikos, istorijos ar geografijos žinių, čia aš gavau vertingus gyvenimo pagrindus: žmogiškumą, patriotizmą, tautinį orumą. Čia buvo mano kaip asmenybės kelio pradžia, ir būtent čia nukrypsta mano mintys, kuomet svarstau, kur aš susiformavau kaip žmogus“, – šventės metu kalbėjo Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus.

„Malonu matyti čia susirinkusius laimingus žmones, kurie vienaip ar kitaip susidūrė su „Aušros“ gimnazija. Žiūrint į žmones, kurie čia susirinko, už jų darbus turi dėkoti ne tik Kaunas, bet ir visa Lietuva“, – kalbėjo Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Penktadienį po Šv. Mišių Arkikatedroje Bazilikoje „aušriokai“ dalyvavo iškilmingoje eisenoje į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Vėliau gimnazijos absolventai, pedagogai rinkosi į prisiminimų vakarą „Aušros“ gimnazijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA