Pavojingoms Kauno rajono atliekoms sutvarkyti – 50 tūkst. eurų injekcija | Kas vyksta Kaune

Pavojingoms Kauno rajono atliekoms sutvarkyti – 50 tūkst. eurų injekcija

krd.am.lt nuotr.

Aplinkos ministerija, siekdama, kad kuo greičiau būtų sprendžiamos dėl UAB „Jukneda“ kaltės gresiančios aplinkos taršos problemos šios bendrovės sandėlių teritorijose Kauno rajone, skyrė 50 tūkst. eurų iš Aplinkos rėmimo programos lėšų juose sukauptoms ir nesutvarkytoms pavojingoms atliekoms inventorizuoti. Jau pradėtos viešųjų pirkimų procedūros šiai užduočiai atlikti.

„Kauno rajonui reikia kuo skubiau atsikratyti „Juknedos“ pavojingos aplinkai „dovanėlės“. Pirmasis žingsnis – suskaičiuoti jos sukauptų pavojingų atliekų kiekį ir nustatyti jų kilmę. Tokiam darbui savivaldybė, deja, nerado galimybių skirti lėšų. Kadangi negalima delsti sprendžiant šią problemą, nutarėme, kad būtina finansinė injekcija. Jai panaudojome Aplinkos rėmimo programos lėšas. Tačiau neatmetame galimybės tuos 50 tūkst. eurų išieškoti iš kaltininkų“, – sako aplinkos viceministras Algirdas Genevičius.

Aplinkos apsaugos agentūra, nustačiusi, kad UAB „Jukneda“ yra neteisėtai sukaupusi didelius pavojingų atliekų kiekius ir jų netvarko, birželio pabaigoje panaikino šiai įmonei išduotą licenciją tokioms atliekoms tvarkyti, o Kauno regiono aplinkosaugos apsaugos departamento (RAAD) prašymu Kauno apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėtos UAB „Jukneda“ veiklos netinkamai tvarkant ir laikant pavojingas atliekas bei klastojant jų apskaitą.

Kauno RAAD šiuo metu skaičiuoja UAB „Jukneda“ padarytą žalą aplinkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA