„Romuva” pateko į Europos kino žemėlapį | Kas vyksta Kaune

„Romuva” pateko į Europos kino žemėlapį

Archyvo nuotr.

Kauno kino centras „Romuva“ priimtas į Europos kino teatrų tinklą „Europa Cinemas“. Ekspertų vertinimu kino centras atrinktas pagal pateiktą paraišką vertinant kino teatro lankomumą, filmų programą ir kino edukacijos veiklas jaunimui.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad „Romuva“ tampa „Europa Cinemas“ nare. Visų pirma tai rodo, kad žiūrovų lankomumas ir filmų programos yra aktualios ir prilygsta kitiems tokio pobūdžio kino teatrams Europoje.” – įspūdžiais bei gauta naryste dalinosi įstaigos l. e. p. direktorė Monika Inčerytė. Vadovė tikino, kad savo filmų programa „Romuva“ ir toliau pirmenybę teiks europietiškam ir lietuviškam kinui, o narystė atvers kelius kurti tarptautinį bendradarbiavimą ir partnerystes. „Kauno kino centras „Romuva“ dabar bus matomas ne tik Lietuvoje, jis jau pažymėtas ir Europos kino žemėlapyje.“ – pabrėžė Monika Inčerytė, papildydama, kad kino centras tinklo nare tampa nuo 2016 metų sausio mėnesio 1 dienos.

Narystę „Europa Cinemas“ kino teatrų tinkle „Romuvai“ gauti pavyko neiškart. Pirmą kartą paraiška teikta dar 2012 metais, tačiau tuo metu rodikliai neatitiko minimalių reikalavimų. Tikslo buvo siekiama keletą metų iš eilės, tačiau tik šiemet ženkliai padidėjus kino centro lankomumui , tapo realu prentenduoti į „Europa Cinemas“ narystę. Taip pat svarbu, jog „Romuvos“ programos nuolatiniu prioritetu išlieka europietiški filmai. Narystė tarptautiniame „Europa Cinemas“ kino teatrų tinkle ne tik atveria galimybes platesniam tarptautiniam bendradarbiavimui, suteikia finansinę paramą, bet taip pat ir didina kino teatrų matomumą tarptautiniu mastu ne tik tarp kino vartotojų, bet ir kino kūrėjų bei partnerių.

„Europa Cinemas“ tinklas įkurtas 1992 metais. Šis tinklas siekia teikti pagalbą kino teatrams, rodantiems pakankamą kiekį Europoje sukurtų kino filmų, siūlo renginius ir iniciatyvas, skirtas jaunimui. Tai pirmas kino teatrų tinklas, orientuotas į europietiškus filmus.

Šiuo metu „Europa Cinema“ tinkle yra 42 šalys, 596 miestai, 977 kino teatrai apjungiantys 2 350 ekranų. Iš jų – penki Lietuvos kino teatrai: Vilniuje esantys kino centrai „Skalvija“ ir „Kino pasaka“, kino centras „Garsas“ Panevėžyje bei nuo šiol ir Kauno kino centras „Romuva“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA