„Tyrėjų naktyje“ įdomių veiklų netrūksta | Kas vyksta Kaune

„Tyrėjų naktyje“ įdomių veiklų netrūksta

R. Tenio nuotr.

Įvairūs eksperimentai liejasi į kraštus. Tradicinė KTU „Tyrėjų naktis“ traukia būrius smalsuolių ne tik akis paganyti, bet taip pat ir patiems išbandyti technologijų jėgą.

Įvairiuose universiteto kampeliuose įsikūrė kūrybinės dirbtuvės. Moksleiviai ir studentai gali išbandyti lituokliu sukurti meną, išbandyti LED ar elektros galimybes bei daugybe kitų veiklų. Vienas iš keistesnių užsiėmimų – konkursas, kurio metu reikia atspėti picos chemines medžiagas.

„Tyrėjų naktis“ apima per 300 įvairiausių renginių trijuose Lietuvos miestuose. Organizatoriai pastebi, jog susidomėjimas ir noras patyrinėti pasaulį nuolat auga, tad tenka galvoti, kokiose erdvėse dar išsiplėsti bei apimti kuo daugiau mokslinių sričių.

Jauniesiems mokslininkams įdomios ir renginio paskaitos, tačiau dauguma labiau linksta prie praktinių užsiėmimų. Dalyviai tikina, jog jei tokiomis veiklomis užsiimtų pamokų metu, daugelio pažymiai pagerėtų.

„Labai įdomu. Čia bandom sujungti ir padaryti, kad aparatas veiktų. Visada mėgau konstruoti, tad čia jaučiuosi labai puikiai“, – kalbėjo Šarūnas.

Daug dėmesio sulaukia ir raketos konstravimo kūrybinės dirbtuvės bei smagūs eksperimentai su azotu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA