Seimas sieks, kad visose mokyklose veiktų patyčių prevencijos programa | Kas vyksta Kaune

Seimas sieks, kad visose mokyklose veiktų patyčių prevencijos programa

BNS 2015/09/24 21:57
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Visose Lietuvos mokyklose turi nuolatos veikti bent viena smurto ir patyčių prevencijos programa, teigiama Seimo nutarimo projekte.

Ketvirtadienį jam po pateikimo pritarė 19 Seimo narių, pasisakiusių prieš nebuvo, susilaikė 15 parlamentarų. Toliau projektą svarstys Seimo komitetai.

Grupės parlamentarų parengtame Seimo nutarimo projekte Vyriausybei rekomenduojama užtikrinti reikiamą finansavimą smurto ir patyčių prevencijos programoms įgyvendinti, kad jos nuolat veiktų visose šalies mokyklose.

Švietimo ir mokslo ministerijai siūloma į mokyklos vadovų atestacijos ir skyrimo tvarką reglamentuojančius teisės aktus įtraukti jų vadovaujamos įstaigos emocinės aplinkos vertinimo rodiklį. Taip pat ministerija raginama ieškoti priemonių toliau stiprinti ir plėtoti klasės auklėtojo, kaip svarbaus mokinio ugdymo dalyvio, statusą.

„Laiku įsikišus, patyčias galima sustabdyti“, – pristatydamas projektą sakė konservatorius Liutauras Kazlavickas.

Projekte tvirtinama, kad net du iš trijų Lietuvos mokinių susiduria su patyčiomis, o emocinės pagalbos telefonu linijų statistika rodo, kad praėjusiais metais dėl patyčių mokyklose vaikai skambino du kartus dažniau nei dėl patiriamų patyčių kitose aplinkose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA