Po pratęsimo Lietuva keliauja medalių link: ketvirtfinalyje sutriuškino italus | Kas vyksta Kaune

Po pratęsimo Lietuva keliauja medalių link: ketvirtfinalyje sutriuškino italus

Paskutinės Europos vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalio varžybos lietuviams atnešė pergalę ir užtikrino kelialapį į atrankos varžybas olimpinėse žaidynėse. Po pratęsimo Lietuva prieš italus laimėjo rezultatu 95:85.

Prancūzijoje, Lilyje pirmus du ketvirtfinalio kėlinius abi komandos žaidė taškas į tašką. Pirmąjį kėlinį lietuviai ypatingai gerai gynėsi ir nesurinko penkių komandinių baudos taškų, taip užkirsdami Italijai pelnyti lengvus taškus. Antrajame ketvirtyje Lietuva per pirmąsias minutes surinko keturias komandines pražangas, tad likusį kėlinio laiką teko gintis ypatingai švelniai.

Trečiąjį kėlinį Lietuvos vyrų rinktinė pradėjo ypatingai gerai, tačiau persvaros išlaikyti nesugebėjo. Italai užmėtė lietuvius tritaškiais. Likus žaisti mažiau nei pusantros minutės, A. Milaknis įmetė reikalingą tritaškį ir sumažino Italijos taškų skirtumą iki kelių. M. Kalnietis taip pat smaigė tritaškį ir išvedė lietuvius į priekį rezultatu 60:59.

Ketvirtasis kėlinys taip pat gerai patampė nervus krepšinio aistruoliams. Likus trims kėlinio minutėms rezultatas buvo lygus. Jonas Mačiulis pralaužė ledus ir įsmeigė tritaškis. Visgi, tuo nervų tampymas nesibaigė ir varžovai vėl išlygino rezultatą. Komandoms santykius aiškintis teko pratęsimo metu.

Pratęsimo metu itin gražų žaidimą parodė Jonas Valančiūnas ir Mantas Kalnietis. Fantastiškas varžybas Lietuva laimėjo dešimt taškų.

Europos čempionate kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks abi finalo dalyvės, o 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais atrankos varžybose. Lietuva laimėjusi kovą prieš italus užsitikrino vietą olimpinių žaidynių atkrankinėse varžybose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA