Lietuvos zoologijos sodas šventė 77-ąjį gimtadienį | Kas vyksta Kaune

Lietuvos zoologijos sodas šventė 77-ąjį gimtadienį

delfi.lt 2015/06/28 15:11

Sekmadienį ties Kaune esančio Lietuvos zoologijos sodo vartais nusidriekė ilgos lankytojų eilės – zoologijos sodas šventė solidų 77-ąjį gimtadienį. Tikimasi, kad šis gimtadienis bus paskutinis prieš planuojamą grandiozinę rekonstrukciją.

77-tuosius metus zoologijos sodas pasitiko su naujomis programomis lankytojams ir ambicingais gamtosaugos bei rekonstrukcijos planais.

Lietuvos zoologijos sode kasdien vyksta vis kitokie užsiėmimai su gyvūnais: lankytojai gali išvysti iki septynių skirtingų programų.

Nuo 2013 rudens Lietuvos zoologijos sodas įgyvendina antrąjį ES fondų lėšomis finansuojamą projektą „Pasirengimas Lietuvos zoologijos sodo atnaujinimui“. Zoologijos sode jau atidarytos kelios naujos laukinių gyvūnų ekspozicijos. Šių metų zoologijos sodo gimtadienis pateikė daug pramogų lankytojams – įvairios gatvės šokių grupės, kūno lavinimo užsiėmimai, gera muzika ir vasariška nuotaika lydėjo visą renginio dieną.

Atėjus naujiems sodo gyvavimo metams zoologijos sode taip pat planuojama pasirengti aplinkos taršos mažinimui ir prevencijai – visame zoologijos sode jau atsirado specialiai atliekų rūšiavimui skirtos dėžės, vėliau planuojama ir edukacinė medžiaga lankytojams dėl aplinkos taršos mažinimo ir prevencijos.

Šiais metais Lietuvos zoologijos sodas žada tapti viena iš didesnių žaliųjų erdvių Kaune, kur bus galima ne tik rūšiuoti atliekas, bet ir susipažinti su ekologiškais sprendimais. Zoologijos sode nuolat organizuojami edukaciniai renginiai taip pat kvies ne tik pramogauti, tačiau ir susipažinti su įvairiais gamtosaugos klausimais.

Sekmadienį vykusio renginio dalyviai buvo kviečiami ne tik susipažinti su gyvąja gamta, tačiau nepabijoti ir aktyviai įsitraukti į sveiką gyvenseną populiarinančius užsiėmimus. Renginio dalyviai galėjo patys prisidėti prie geros gimtadienio nuotaikos dalyvaudami šokių pamokose.

Sekmadienį bilietas į zoologijos sodą kainavo vis 2 eurus, tad lankytojų nestigo. Skaičiuojama, kad vasaros savaitgaliais zoologijos sodą aplanko apie 3 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA