Naujos detalės žurnalistės nužudymo tyrime: aiškėja, kas yra antra auka | Kas vyksta Kaune

Naujos detalės žurnalistės nužudymo tyrime: aiškėja, kas yra antra auka

delfi.lt 2014/12/30 14:58
Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Sekmadienį, gruodžio 28 d., Lietuvą sukrėtė dviguba žmogžudystė Kauno rajono Giraitės kaime. Name, kuriame gyveno žinoma žurnaliste Viltė Stankutė–Butkienė, buvo rasti du, kaip įtariama, daugiau nei parą neaptikti moters ir vyro kūnai. Pirmadienį, gruodžio 29 d., buvo sulaikytas pagrindinis įtariamasis Nerijus Kalaušis. Įtariama, kad jis iš pavydo žiauriai nužudė žurnalistę ir kartu buvusį vyrą.

Nužudyta V. Stankutė–Butkienė dirbo populiarioje „TV Pagalba“ laidoje. 31 metų moteris buvo gerai žinoma Lietuvos gyventojams. Apie kitą nužudytąjį – Giedrių Pavasarį, yra mažai kas žinoma. Toje pačioje gatvėje gyvenantys Viltės artimieji ir kaimynai apie vyrą nieko negali papasakoti.

Įtariamasis N. Kalaušis su Vilte Stankutę bendravo metus, o pas ją namuose gyveno apie pusę metų. Tačiau pastaruoju metu poros santykiai pašlijo ir prieš keletą savaičių jie išsiskyrė.

Žinoma, kad Viltė ir kartu nužudytas G. Pavasaris buvo pažįstami jau kurį laiką. Tiesa, žurnalistės artimieji jo iki šiol nepažinojo ir nebuvo matę.

Panašu, kad G. Pavasaris tiesiog atsidūrė netinkamu laiku ir netinkamoje vietoje. Nes žudiko pavydo įniršis visų pirmą buvo nukreiptas prieš jauną moterį.

Neoficialiais duomenimis, G. Pavasaris nebuvo vedęs ir vaikų neturėjo.

Nužudyto Giedriaus bičiuliai DELFI informavo, kad jis buvo aktyvus motomanų bendruomenės narys. „Turėjo begalę draugų motociklininkų, kurie visi iki vieno jį atsimena kaip žmogų su šypsena ir itin draugišką asmenybę“, – rašo užuojautą jo artimiesiems reiškiantys bičiuliai ir bendraminčiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA