Skaitytojos skundas: kazachai okupavo Palemono rajoną | Kas vyksta Kaune

Skaitytojos skundas: kazachai okupavo Palemono rajoną

Skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai skundžiasi, jog jau eilę metų užsieniečiai naudoja valstybinę žemę savo reikmėms. Palemone nuolat ant vejos pristatyta kitataučių automobilių, iš kurių varva tepalai. Anot skaitytojų, iš pievos belikusi išvažinėta bei sutrypta vieta.

Skaitytojai tikina, jog kirgizų bei kazachstaniečių kilmės atstovai jau ne vienerius metus Palemone, Pravienos gatvėje, už 23-ojo namo stato automobilius. Nors ten yra valstybinė žemė, užsieniečiai naudoja kaip savo ir iš žalios vejos padarė nuniokotą vietą. Čia nuolat paliekamos šiukšlės, liejami tepalai bei keliamas triukšmas.

„Nusibodo kentėti, pelnosi vienas žmogus, o kenčia dauguma. Nei seniūnui, nei kitiems pareigūnams nerupi šitie reikalai. Mašinos laikomos ant pievos, nors ji jau panaši į kelią: ištrypta, išvažinėta, primėtyta šiukšlių. Žemė – valstybinė, o naudojama savo tikslams. Nuomojama ar kitu susitarimu leidžiama jas ten laikyti dieną iš dienos, užstojant privažiavimus, užstatant tvoras. Visi bijo, visi tyli“, – guodėsi skaitytoja.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius patikino, jog Palemone dukart per savaitę patruliuoja žmonės, kurie ne kartą buvo nubaudę asmenis, pastačiusius automobilius ant žolės. Jei vairuotojas baudžiamas pirmą kartą, jam išrašoma 50 litų bauda, jei baudžiamas pakartotinai, tai bauda gali siekti ir 300 litų. Tačiau nelabai baudžiama, jei žmonės patys pasidarė aikštelę.

„Pagal teisminę praktiką, jei kažkada buvo žolė, o dabar ten statomi automobiliai ir tos žolės nebesimato, mes negalime bausti“, – kalbėjo D. Bortkevičius.

Taip pat jei automobilis pastatytas ant žolės, tai Viešosios tvarkos skyrius baudžia tik už kelių eismo taisyklių nesilaikymą. Už varvančius tepalus baudžia aplinkosaugininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA