„Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradeda pasiruošęs | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradeda pasiruošęs

R. Tenio nuotr.

Šiandien paskutinės treniruotės namuose, po kurių Kauno „Žalgiris“ Madride pradeda „Eurolygos“ sezoną. Treneris tikina, jog komandos žaidėjai traumų neturi ir yra pasiruošę. Kol kas pagrindinis tikslas išlieka patekti į TOP 16-tuką.

„Pirminis tikslas, kuris keliamas komandai, yra įveikti pirmąjį etapą ir likti tarp 16-os geriausių komandų. Taip pat džiaugiamės, jog prasideda „Eurolygos“ sezonas ir galėsime kartą per savaitę pasilyginti su stipriausiomis komandomis. Galvoju, jog yra gerai, kad Lietuvos lygos varžybas pradėjome kiek ankščiau ir dabar jau esame sužaidę šešias oficialias rungtynes, kai tuo tarpu varžovai tik dvi, todėl turime privalumą“, – apie tikslus ir pasirengimą kalbėjo vyriausiasis komandos treneris Gintaras Krapikas.

Neseniai dėl traumos Kauno „Žalgirį“ paliko pagrindinis įžaidėjas Maalikas Waynsas, kuris nusprendė gydytis JAV. Todėl šio žaidėjo pozicijas naujajame sezone užims komandos naujokai. Tiek treneris, tiek komandos nariai tikina, jog jaunieji žaidėjai yra pajėgūs įveikti stipriausias Europos komandas.

„Visada sakiau, kad mes negalime priklausyti nuo vieno žaidėjo, nesvarbu, kokios padėties jis bebūtų. Beveik visas varžybas žaidėme tokios sudėties, kaip ir žaisim penktadienį, taip kad nelabai kas nors pasikeitė. Dirbam su tuo, kas yra ir mūsų jaunieji žaidėjai tikrai stengiasi, išsikrauna, todėl pažiūrėsim, kaip seksis „Eurolygoje“, sakė treneris.

„Kiekvienas džiaugtųsi tokį šansą gavęs. Jie tikrai stengiasi, duoda mums daug. Žinoma, su tokio kalibro komanda dar nežaidėm, todėl jauniesiems žaidėjams bus didelis išbandymas, todėl tikimės, kad viskas pavyks“, – pasisakė Robertas Javtokas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA