Studentai renka lėšas beglobiams gyvūnams | Kas vyksta Kaune

Studentai renka lėšas beglobiams gyvūnams

Organizatorių nuotr.

Kauno mieste ir rajone yra daugybė beglobių gyvūnų. Pamačius be šilumos, maisto ir šeimininkų meilės vargstančius gyvūnus suspurda ir vaikų, ir suaugusiųjų širdys. Vienintelė bedalių keturkojų viltis – gyvūnų globos organizacijos ir geraširdžiai žmonės.

Norėjusieji kaip nors prisidėti prie beglobių gyvūnų gerovės, bet nerasdavę tam laiko ar progos, tai galės padaryti ateinantį šeštadienį, spalio 4 d., apsilankę prekybos miestelyje „Urmas“ esančiame Centriniame Kauno turguje.

Čia 8-14 val. vyks Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademijos studentų rengiama spalvinga ir šilta gyvūnų globos organizacijų paramos akcija, kurios metu bus galima aukoti keturkojams.

Pasaulinei gyvūnų dienai skirtos akcijos metu jaunimas neleis liūdėti nė vienam praeiviui. Persirengę ir išsidažę veidus įvairius gyvūnus primenančiais personažais studentai visus užsukusius į prekybos miestelyje esantį Centrinį Kauno turgų. Už gyvūnams paaukotą sumą mainais atminimui bus dalijamos akcijos rėmėjų pagamintos stilingos apyrankės su užrašu. Jos kartu ir papuošalas, ir atminimas apie gerą darbą.

Mažųjų „Urmo“ lankytojų studentai taip pat nepaliks be pramogų. Gudragalviai galės išbandyti specialiai šiai akcijai sukurtą lavinamąją dėlionę, o tai yra ne tik įdomus, bet ir naudingas laisvalaikis.

Už renginio metu surinktas lėšas akciją organizuojantys LSMU Veterinarijos akademijos studentų asociacija nupirks specialaus gyvūnų maisto. Jis bus išvežiotas gyvūnų globos organizacijoms.

Ši akcija organizuojama jau ketvirtus metus. Pernai per kelias dienas buvo surinkta 2450 litų. Už juos buvo nupirkta maisto daugybei visai mažų ir jau spėjusių susenti kačių bei šunų, likusių be šeimininkų.

Gyvūnų globos asociacijos vadovas Vytautas Gustaitis teigė, kad artėjant šaltajam sezonui gyvūnų globos namuose ar tiesiog gatvėje atsiduria vis daugiau keturkojų. Šeimininkai tokią situaciją motyvuoja tuo, kad žiemą sumoka daug mokesčių, todėl tiesiog nebeišgali išmaitinti augintinių.

Pasirūpinti benamiais, anot V.Gustaičio, prireikia nemažai lėšų, tad bet kokia parama yra svarbi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA