Kauno „Žalgiris“ ruošiasi naujam sezonui | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi naujam sezonui

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno vyrų krepšinio klubas „Žalgiris“ ruošiasi naujam Eurolygos sezonui, tačiau kol kas ne viskas vyksta pagal planą. Dar ne visi žaidėjai gali treniruotis ir kurti strateginius planus.

Kol kas didžiausia „Žalgirio“ problema – neįregistruoti legionieriai Maalikas Waynsas ir Jamesas Andersonas. FIBA kol kas draudžia įregistruoti žaidėjus, nes beveik prieš metus „Žalgiris“ pralošė bylą žaidėjas Milovanui Rakovičiui ir Marko Popovičiui. Jiems Kauno klubas įsiskolinęs šimtatūkstantines sumas. Visgi komandos treneris ramina, jog dar yra laiko ir tikisi, kad viskas susiklostys gerai.

„Aš linkęs rūpintis dalykais, kuriems pats galiu daryti įtaką, tai treniruočių procesas, poilsio laikas, o dalykai, kurių aš negaliu kontroliuoti, tai stengiuosi dėl to nesigadinti sau nuotaikos. Dar turime šiek tiek laiko. Be abejo, tai nėra standartinė situacija. Vis tik tai, ir pats treniruočių procesas keičiasi, dėl to vieni žaidžia, o treniruotis visiems reikia. Nepatogumų yra, bet nesinori skųstis“ – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Šiuo metu treniruojasi didžioji dalis krepšininkų, kurie žais artėjančiame sezone. Dabartinis „Žalgirio“ tikslas Eurolygoje – patekti į kitą varžybų etapą.

„Jei paskutinius penketą metų mums yra pavykę pasiekti kitą Eurolygos etapą, tai norėtųsi tą patį pakartoti ir ateinančiame sezone. Galvoju, kad tokia komandos komplektacija turi visas galimybes tai padaryti. To ir sieksim“ – apie tikslus pasakojo treneris.

Šiais metais prie „Žalgirio“ trenerių štabo prisijungė ir Šarūnas Jasikevičius. Kol kas darbuotis sekasi gerai ir buvusio krepšininko darbas yra vertinamas kolegų.

„Šarūno Jasikevičiaus darbu esu patenkintas. Tai kokia komanda yra dabar, atrodo tikrai neblogai. Visgi mes, kaip ir kitos komandos dar nesame pačioje aukščiausioje formoje. Tą formą įgysim, kai žaisim oficialiose rungtynėse“ – įžvalgomis dalinosi G. Krapikas.

Pirmąsias Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais išvykoje, kuomet spalio 17 d. susigrums su savo nuolatiniais varžovais Madrido „Real“ krepšininkais, o pirmąjį mačą savo žiūrovų akivaizdoje kauniečiais surengs spalio 24 d., priimdami Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ žaidėjus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA