Advokatė R.Kazlauskienė: Servitutą panaikinti gali tik teismas | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė: Servitutą panaikinti gali tik teismas

Šį pirmadienį teisinėje konsultacijoje – apie servitutą.Advokatė Raimonda Kazlauskienė aptaria situaciją, kuomet pasikeitus nuosavybės savininkui, naujasis šeimininkas nebenori leisti naudotis teritorija, kurią teismas buvo paskelbęs servitutu- tai yra bendro naudojimo plotu.Ar teisus naujasis savininkas?

Teismo sprendimu per kaimyno sklypą einantis takas buvo priskirtas mano naudojimui, kadangi aš kitu būdu neturiu jokio priėjimo prie savo žemės. Dabar kaimynas savo sklypą pardavė ir naujasis savininkas sako, jog pasikeitus savininkui teisės naudotis keliu aš nebeturiu. Ką galėčiau tokiu atveju daryti? Ar turiu vėl kreiptis į teismą.

Pagal pateiktą apibūdinimą panašu, jog teismo sprendimu jums buvo nustatytas servitutas naudotis kitam asmeniui nuosavybės teise priklausančiu keliu. Civilinio kodekso 4.111 str. 2 d. reglamentuojama, jog pasikeitus tarnaujančiojo ar viešpataujančiojo daikto nuosavybės teisės subjektui, nustatytas servitutas išlieka. Tai reiškia, jog naujojo savininko reikalavimai yra nepagrįsti, o norėdamas jums uždrausti naudotis servitutu, jis pats turėtų inicijuoti civilinę bylą.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA