Kauniečiai apeidinėja įstatymus | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai apeidinėja įstatymus

Skaitytojų nuotr.

Budrūs kauniečiai rado įstatymų spragas ir reklamuojasi gerokai pigiau. Palikti reklamines automobilių priekabas miesto aikštelėse jau kuris laikas draudžiama. Tačiau įstatymuose nekalbama apie paties automobilio palikimą. Savo verslą reklamuojantys atstovai reklamomis apklijuotus automobilius palieka tiesiog miesto gatvėse.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo, kaip miesto gatvėse be priežiūros paliekami automobiliai ant kurių užklijuoti reklaminiai užrašai. Skaitytojas teiraujasi, ar tokius reklaminius automobilius legalu palikti aikštelėse ar šalia šaligatvių, tiesiog gatvėje.

„Ko gero, nusipirkti mėnesinį statymo bilietą yra pigiau, nei išsinuomoti reklaminį plotą“ – svarstė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Pasidomėjus paaiškėjo, jog taip paliekamos transporto priemonės yra savotiškas įstatymų apėjimas. Nėra draudžiama automobilio su reklaminiais užrašais palikinėti mieste, nebent prie automobilio dar kas nors yra primontuojama.

„Jei automobilis nėra modifikuojamas, jis nelaikomas kaip reklaminis įrenginys. Jei ant automobilio yra tik reklaminiai užrašai, bausti negalime“ – apie tvarką aiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Visgi, jei automobilis yra nebenaudojamas, tačiau užima vietą, gyventojai turėtų apie tai pranešti Kauno miesto savivaldybės atstovams. Taip būtų užkertamas kelias nelegalioms reklamoms, kai nebenaudojamos transporto priemonės tampa reklaminiais stendais.

„Gyventojai turėtų būti aktyvesni ir pranešti apie nenaudojamus automobilius, kurie užima vietą. Jei patikrinus automobilį bus nustatyta, jog automobilis nėra praėjęs techninės apžiūros, tai bus imtasi sankcijų“ – aiškino D. Bortkevičius.

Tiesa, jei vairuotojas už paliktą automobilį yra baudžiamas pirmą kartą, tai jo laukia arba įspėjimas, arba dešimties litų bauda. Tačiau, jei vairuotojas nepatraukia automobilio, pakartotinė bauda gali siekti ir 2000 litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA