Vairuotojai okupuoja žaidimo aikšteles | Kas vyksta Kaune

Vairuotojai okupuoja žaidimo aikšteles

Grįžus į namus po darbų daugiabučių kiemai kaip mat užsipildo automobiliais. Kas nespėjo užsiimti vietos automobilių aikštelėje, tam tenka savo turtą priglausti kitur. Dalis vairuotojų nesistengia surasti laisvos vietos kur nors toliau nuo namų ir pastato automobilį tiesiog žaidimo aikštelėse. Gyventojai skundžiasi, jog automobiliais užstatytose vietose nebegali žaisti vaikai.

Šį kartą „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojų nuotraukos iš Šilainių mikrorajono. Skaitytojas užfiksavo, kaip atrodo ne vietoje pastatyti kaimynų automobiliai. Nuotraukose matyti, jog vairuotojai nakčiai savo transportą palieką stadione, krepšinio aikštelėje ir ant žalios vejos.

Šiais metais jau nubausta pusantro tūkstančio vairuotojų

Tiek policijos pareigūnai, tiek savivaldybės darbuotojai turi teisę nubausti vairuotojus, palikusius ne vietoje savo automobilius. Tiesa, specialūs reidai vykdomi retai. Pareigūnai ar valdžios įgalioti asmenys atvyksta ir baudžia automobilių savininkus tik tuo atveju, jei gyventojai pateikė skundą.

„Per šiuos metus už ženklų nesilaikymą nubausta 1500 asmenų. Dauguma iš jų – vadovaujantis gyventojų skundais“ – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Jei gyventojai skundžiasi Kauno mieto savivaldybės atstovams, bauda paprastai būna mažesnė. Jei asmuo pirmą kartą gauna administracinę nuobaudą, jam tenka susimokėti apie 50 litų. Tačiau jei kviečiami policijos pareigūnai, bauda gali siekti ir tris šimtus litų.

Siūlo problemą spręsti patiems

Anot valdžios atstovų, šiuo metu nėra galimybės įrengti papildomų automobilių stovėjimo aikštelių, nes visų pirma tam nėra numatyta vietos. Taip pat šiuo metu miestas neturi atliekamų lėšų tokiems projektams, todėl siūloma patiems gyventojams tvarkytis savo kiemą.

„Mes pasigendame iš gyventojų iniciatyvos. Kai kurios bendruomenės įsirengia aikšteles, užsirašo, kur stovės kieno mašina ir problemų nemato. Kiti irgi galėtų pasekti tokių pavyzdžiu“ – svarstė Danas Bortkevičius.

Viena iš išeičių, kaip spręsti automobilių statymo problemas, galėtų būti požeminių aikštelių įrengimas. Tačiau vargu ar gyventojams yra įkandama tokį projektą pasidaryti savo lėšomis, o iš valdžios lėšų gali tekti ilgai laukti. Todėl vertėtų kiekvienai bendruomenei apsitarti ir kartu nuspręsti, kuriose vietose galima statyti automobilius, o kurios liks bendruomenei kaip laisva erdvė laisvalaikio pramogoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA