Lietuviai Kaune susirinko bendrai dainai | Kas vyksta Kaune

Lietuviai Kaune susirinko bendrai dainai

Archyvas / R. Tenio nuotr.

Kaune šeštadienį prasidėjo Dainų šventės renginiai. Jubiliejinėje 90-mečio šventėje susirinko apie 80 chorų iš visos Lietuvos. Taip pat sulaukta svečių iš Latvijos. Tai sudaro beveik 3000 dalyvių.

Dainų slėnyje bendra daina suvienijo ne tik atlikėjus, bet taip pat ir visus susirinkusius. Pasiklausyti lietuviškų dainų sugūžėjo pilnas Dainų slėnis. Nespėjusieji užsiimti sėdimų vietų, jaukiai įsikūrė ant slėnio šlaitų.

Ši šventė ypatingai svarbi ne tik Kaunui, bet taip pat ir visai Lietuvai. Prieš 90 metų buvo pirmojo Dainų šventė, kuri vyko Kaune, todėl šventės atidarymui pasirinktas būtent šis miestas. Kiti Dainų šventės renginiai vyks Vilniuje.

Susirinkusieji neslėpė susijaudinimo, kad dalyvauja lietuvių kultūrinėje šventėje ir taip vienija tradicinę kultūrą. Daugkartiniai Dainų šventės dalyviai „Jezuitų“ bei „Draugystės“ chorų atstovai vieningai tikino, kad tai ypatinga šventė, kurioje jie jaučiasi užtikrintai. Dalyviams antrino ir šventės vedėjas Tomas Erbrėderis, sakydamas, kad jaučiasi kaip niekad pakylėtai.

Menant istoriją, skambėjo dainos, dainuotos ir pirmojoje Dainų šventėje. Šventės metu dainos skambėjo iš jaunuolių, suaugusių, moterų bei mišrių chorų lūpų.

Simbolišką pasirodymą Kaunui dovanojo ir kolektyvas iš Latvijos. Tai simboliška tuo, jog pirmojoje dainų šventėje latviai taip dainavo kartu su lietuviais, taip bendram tikslui vienijant ne tik vieną tautą.

Kadangi dainos neatsiejama lietuvių kultūros dalis, Dainų švente siekiama išsaugoti unikalią kultūrą. Šis renginys įtrauktas į UNESCO nematerialaus paveldo išsaugojimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA