Kauno vicemerui – regbio asociacijos įvertinimas | Kas vyksta Kaune

Kauno vicemerui – regbio asociacijos įvertinimas

Praėjusį savaitgalį vykusioje Europos regbio asociacijos generalinėje asamblėjoje už nuopelnus Europos regbiui apdovanotas Kauno vicemeras Vytautas Vasilenko.

Garbingas apdovanojimas vicemerui įteiktas sėkmingai suorganizavus Europos regbio-7 čempionatą Kaune. Birželio viduryje Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione triumfavusi Lietuvos rinktinė pelnė ne tik taurę, bet ir kelialapį į elitinį „Grand Prix” divizioną, kur žais su tokiomis komandomis kaip Prancūzija, Anglija, Velsas ir Italija.

„Europos regbio asociacijos vadovai asamblėjoje teigė, jog Lietuva pajėgi suorganizuoti ir „Grand Prix” varžybas. Asamblėjoje taip pat buvo svarstomos atrankos į olimpines žaidynes sąlygos. Iš viso olimpiadoje varžysis 12 pajėgiausių valstybių iš viso pasaulio. Lietuvai bus sunku patekti, tačiau šansų yra”, – teigė V. Vasilenko.

Regbis-7 yra tai regbio atmaina. Tokio pat dydžio aikštėje žaidžia dvi komandos po septynis žaidėjus. Nuo 2016 m. regbis-7 yra įtrauktas į olimpinių žaidynių programą. Regbis-7 daug greitesnis, atviresnis ir taktiškai paprastesnis žaidimas nei didysis regbis, todėl žiūrovams jis lengviau suprantamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA