Ant Aleksoto kalno nutūpęs „Drugelis“ skelbia apie artėjančią Dainų šventę | Kas vyksta Kaune

Ant Aleksoto kalno nutūpęs „Drugelis“ skelbia apie artėjančią Dainų šventę

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro mokytojai ir mokiniai Aleksoto kalne ilgai ir kruopščiai dirbo tam, kad miestiečius ir miesto svečius visą vasarą džiugintų išskirtinis kūrinys iš gėlių. Jau antrus metus kuriamas drugelis, sudarytas iš įvairiausių gėlių, o nuolat prižiūrimas centre dirbančių apželdinimo specialistų jis puoš Kauno miestą iki pat pirmųjų šalnų.

Šio kūrinio neįmanoma nepamatyti, nes jo plotis yra apie 50, o aukštis – 30 metrų. „Šiemet vyks Lietuvos dainų šventė, todėl ir kūrinys skirtas šiam renginiui. Drugelio sparnuose galima pamatyti smuiko ir boso raktus, ypatingai muzikos simboliai turėtų matytis iš toliau – senamiesčio, važiuojant Aleksoto tiltu. Planuojama, jog drugelis bus apšviestas ir juo bus galima grožėtis ir tamsiuoju paros metu.

Praėjusį penktadienį įvyko oficialus kompozicijos atidarymas, o tai buvo šventė, nestokojusi geros nuotaikos, kuri ir lietingą dieną praskaidrino vasariškais saulės spinduliais. Visus susirinkusiuosius sveikino projekto autoriai, miesto valdžia, garbūs svečiai iš Sostinės.

„Drugelio sparnuose savo miestui ir kitoms ugdymo įstaigoms linkime šilumos, meilės ir atsakomybės“, – linkėjimus siuntė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė dr. Laimutė Anužienė ir dėkojo viems, prisidėjusiems prie šio projekto.

Miesto meras Andrius Kupčinskas taip pat negailėjo gražių žodžių ir akcentavo tai, jog šis drugelis yra dovana Kaunui, o kartu ir puikus pavyzdys geranoriškumo, pavyzdys to, jog dera ne tik imti, bet ir kažką duoti miestui.

„Drugelio atnaujinimas yra pagarbos verta iniciatyva, o kartu ir didelė džiugi šventė“, – Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro bendruomenei dėkojo LR Seimo narys Rytis Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA