Zoologijos sode apsigyveno nauji gyventojai | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sode apsigyveno nauji gyventojai

Šią vasarą Lietuvos zoologijos sodas pasipildė naujais gyventojais. Žaliuosiuose sodo užkaboriuose apsigyveno Azijos nendrinių kačių porelė ir Šveicarijos juodanosis avinukas.

Gyvūnai atgabenti iš kaimyninių Baltijos šalių: avinėlis, vardu Teodoras, atvyko iš Latvijos privataus zoologijos sodo, o katės – iš Estijos sostinės zoologijos sodo.

Avino patinėliui birželio septintąją sueis 3 mėnesiai, o šiuo metu jis sveria apie 15 kilogramų. Natūraliai ši gyvūnų rūšis yra kilusi iš Šveicarijos Valono regiono ir yra auginama dėl tankios ir minkštos vilnos. Žaismingas ir mielas Teodoras jau susigyveno su voljero draugėmis – ožkų šeimyna – ir noriai bendrauja su sodo lankytojais.

Sode apsigyvenusios nendrinės katės atkeliavo iš privataus Latvijos zoologijos sodo „Dobuli“, įsikurūsio netoli Rygos.

„Nendrinės katės atvyko pas mus gegužės 23 dieną, o latviams mes atidavėme vieną iš turėtų babuinų.“ – pasakojo zoologijos sodo prižiūrėtoja Laimutė.

Nendrinės katės patelei yra vieneri, o atvežtas patinėlis – trejų metų amžiaus. Kol kas droviosios sodo gyventojos neturi vardų, juos ketinama leisti išrinkti zoologijos sodo lankytojams.

Nendrinės katės yra paplitusios Azijoje, kur gyvena drėgnose, nendringose vietovėse. Kaune apsigyvenusios katės nėra pirmosios savo rūšies atstovės. Pernai, lapkričio mėnesį viena nendrinė katė buvo pagauta Rokiškio rajone, kai atklydo pas ūkininkus. Dabar šis gyvūnas, darbuotojų pavadintas Nendriumi, taip pat gyvena Kauno zoologijos sode.

Zoologijos sode šią vasarą taip pat atnaujinama ir aplinka. Marmuzetėms ir babuinams įrengti nauji voljerai. Atnaujinti aptvarai stumbrams, muntjakams, lapėms. Taip pat sutvarkytas paukščių aptvaro stogas. Rekonstruoti tapyrų, elnių aptvarai. Suremontuotas ir ožkų aptvarėlis, kuriame dabar apsigyveno ir avinukas Teodoras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA