Diskusija: ar galima naudoti e-cigaretes viešajame transporte? | Kas vyksta Kaune

Diskusija: ar galima naudoti e-cigaretes viešajame transporte?

Archyvo nuotr.

Sparčiai populiarėjant elektroninėms cigaretėms kilo diskusija, kur jomis galima naudotis. Kauno viešajame transporte jau kilo ir konfliktinių situacijų. Tačiau paaiškėjo, kad e-cigaretes viešajame transporte naudoti galima, nes tai nėra rūkymas.

„Prieš porą dienų Kauno viešajame transporte susidūriau su konfliktine situacija: paaugliai užsirūkė elektroninę cigaretę. Paprašius, kad nerūkytų autobuse, kuriame yra ir mažų vaikų, pareiškė, kad elektroninę cigaretę jie rūkyti gali ir viešajame transporte. Kaip yra iš tikrųjų: galima rūkyti elektroninę cigaretę viešajame miesto transporte ar ne? Kuo reglamentuojama?“, – klausia „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Jolanta.

Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, kad pagal keleivių ir krovinių gabenimo taisykles rūkyti viešajame transporte draudžiama, tačiau jis nesiryžo kategoriškai teigti, ar e-cigaretės naudojimas apskritai laikomas rūkymu.

Kauno visuomenės sveikatos centras (KVSC) išaiškino, kad rūkymas apibrėžiamas kaip tabako gaminių vartojimas. E-cigaretės į šią sąvoka nepatenka, todėl tai nelaikoma rūkymu. Tad naudoti e-cigaretės viešajame transporte ar kitose vietose galima tol kol, kol nėra reglamentuotas e-cigarečių naudojimas.

Naudoti e-cigaretes leidžiama ir lėktuvuose, tačiau tai jau pradėjo drausti kai kuriuos skrydžių kompanijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA