„Žalgiris“ sezoną Eurolygoje baigė aukšta nata – patiestas „Real“ | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ sezoną Eurolygoje baigė aukšta nata – patiestas „Real“

Kas vyksta Kaune nuotr.

Visą Eurolygos „Top 16“ etapą buksavęs Kauno „Žalgiris“ (2-12) sezoną stipriausiame Senojo žemyno turnyre baigė trinktelėdamas durimis. Sensacinga pergalė pasiekta, kuomet vyriausiojo trenerio poste Saulių Štombergą pakeitė Gintaras Krapikas, o Justinas Dentmonas pataikė net septynis tritaškius.

Žalgiriečiai savo žiūrovų akivaizdoje 87:80 (18:18, 18:20, 21:21, 30:21) įrodė pranašumą prieš Madrido „Real“ (11-3) krepšininkus ir atėmė iš jų galimybę užimti antrąją vietą F grupėje.

„Žalgiris“ nuo varžovų atitrūko ketvirtame kėlinyje, kuomet Tomo Dimšos ir J. Dentmono tritaškiai inicijavo spurtą 8:0 (67:59). Įpusėjus ketvirčiui pastarasis išprovokavo pražangą ties tritaškio liniją bei realizavo visas tris baudas.

Netrukus Robertas Javtokas pridėjo tris taškus be atsako, J. Dentmonas smeigė dar vieną dvitaškį ir „Žalgiris“ jau turėjo dviženklį pranašumą (76:66, 38-ąją min.). Per likusį laiką „Real“ dar bandė vytis, bet šeimininkai neketino išleisti pergalės iš rankų.

Šis mačas ilgam įsimins pagrindiniam „Žalgirio“ įžaidėjui J. Dentmonui, kuris pataikė septynis tritaškius ir taip pagerino Eurolygos rekordą. Iš viso per šį sezoną amerikietis jau yra pataikęs 74 tolimus metimus – geriausias rezultatas Eurolygos istorijoje

Tai buvo paskutinės „Žalgirio“ Eurolygos rungtynės, kadangi „Top 16“ etapą baigė savo sąskaitoje turėdamas vos dvi pergales iš keturiolikos.

„Žalgirs“: Justinas Dentmonas 36 (7/11 trit.), Martynas Pocius 10, Paulius Jankūnas 8, Robertas Javtokas 8.

„Real“: Sergio Llullas 23 (7/9 dvit.), Ioannis Bourousis 13, Sergio Rodriguezas 13.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA