R.Petrauskas: „V.Putinas žino, kad niekas nenori su juo kariauti“ | Kas vyksta Kaune

R.Petrauskas: „V.Putinas žino, kad niekas nenori su juo kariauti“

E.Kurtinaitytės nuotr.

Dviejų knygų apie Antrąjį pasaulinį karą autorius Robertas Petrauskas puikiai žino kokie pragaištingi gali būti tarptautiniai konfliktai. Šiuo metu, stebint įvykius Kryme, kai kurie nevengia vartoti savokos „Trečiasis pasaulinis karas“.

Apie jo užuomazgas krepšinio komentatorius diskutavo portalo „Kas vyksta Kaune“ organizuojamame renginių cikle „Kitokie pasikalbėjimai“. R.Petrauskas neabejojo, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas naudojasi jam palankiomis žaidimo taisyklėmis.

„Manau, atominis ginklas realiai yra vienintelis dalykas galintis mus apsaugoti nuo tokio ilgo karo, koks būdavo anksčiau. Tai ką dabar bando padaryti V.Putinas yra labai panašu į tai, ką bandė padaryti Adolfas Hitleris su savo tauta. Jis bando ribas ir bandys jas tol, kol jos tempsis, – su kauniečiais kalbėjosi R.Petrauskas. – V.Putinas iš esmės nieko nedaro, jam ir daryti nieko nereikia. Jis tiesiog laukia geros progos, o jai atsiradus, pasinaudoja.

Rusija turi imperinių ambicijų ir jų neslepia. V.Putinas žino, kad niekas nenori su juo kariauti ir tas nenoras yra toks didelis, kad galima leisti sau padaryti daug ką.“

Istorijos bakalauro studijas Klaipėdos universitete baigęs R.Petrauskas analizavo ir tiesioginę grėsmę Lietuvai, jeigu kariniai manevrai dar labiau išsiplėstų.

„Įsivaizduokime hipotetinį scenarijų, jog JAV paskelbia karą Rusija. Tokiu atveju mes būtume vienas iš pirmųjų taikinių iš karto, kadangi reikia užsiimti flangus – pietinį ir šiaurinį. Mes esame pastarajame. Turbūt apie tai galvotų abi pusės, bet rusai yra prie pat mūsų. Jų armija jau iš karto yra paruošta, – analizavo R.Petrauskas. – Vakarai su savo demokratiškais ir ilgais sprendimų priėmimo koridoriais visada vėluotų.“

R.Petrausko Kauno publikai taip pat pasakojo apie neplanuotas atostogas, kyšius, krepšinio užkulisius, linksmą Gintaro Einikio istoriją, Rudy Fernandezą bei atsakinėjo į žiūrovų klausimus.

Šį sekmadienį „PuntoJazz“ palėpėje lankysis ir „Kitokiuose pasikalbėjimuose“ dalyvaus TV laidų, įvairių konkursų ir renginių vedėjas, prodiuseris, humoristas, buvęs LR Seimo narys, Seimo pirmininkas ir Tautos prisikėlimo partijos įkūrėjas Arūnas Valinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA