Teismai glosto viešai besišlapinančius įžūlius pažeidėjus | Kas vyksta Kaune

Teismai glosto viešai besišlapinančius įžūlius pažeidėjus

delfi.lt 2014/03/30 13:00
Vaizdo įrašo stop kadras

Įžūlūs poelgiai, kai žmonės sau leidžia nusišlapinti vidury gatvės ar ant istorinio pastato kampo, sukelia didelį atgarsį visuomenėje. Tačiau įvykių kaltininkai dažniausiai atsiperka tik nedidelėmis, porą šimtų litų siekiančiomis baudomis. Interneto komentatoriai turi daugiau pasiūlymų, kaip bausti šlapimo nelaikančius asmenis. Be to, teismo verdiktai netenkina ir policijos.

Prieš savaitę viešojoje erdvėje buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Kaune du vyrai vidurdienį, Karaliaus Mindaugo prospekte, antroje eismo juostoje, nusišlapino, sėdo į automobilį BMW ir nuvažiavo. Policija vairuotoją surado labai greitai – tą patį vakarą, kai buvo paviešintas įrašas.

Kauno apylinkės teismas BMW vairuotojui 33 metų Evaldui Guogiui skyrė 200 Lt baudą. BMW keleivis, kuris taip pat nusilengvino gatvėje, iki šiol nėra nubaustas, nes jo asmenybės kol kas nepavyko nustatyti.

Panašūs įvykiai ne kartą fiksuoti ir sostinėje. Už šlapinimąsi prie Prezidentūros per kelerius pastaruosius metus į policiją buvo pristatyta daugybė įvairių užsienio šalių piliečių – Didžiosios Britanijos, Italijos, JAV, Suomijos ir kitų valstybių.

Tokie poelgiai traktuojami kaip nedidelis chuliganizmas. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 100 iki 300 litų arba administracinis areštas iki 30 parų. Tačiau teismai dažniausiai apsiriboja pinigine bauda.

BMW ekipažo poelgis Kaune sulaukė didelio dėmesio, tuo pačiu ir pasipiktinimo – straipsnis apie šį įvykį naujienų portale DELFI sulaukė beveik 500 komentarų.

Sužinoję teismo skirtą bausmę didžioji dalis internautų buvo įsitikinę, kad piniginė bauda nėra geriausias sprendimas.

„Teismai nenustoja tyčiotis iš visuomenės, nors tu ką“. „Kodėl nesugeba teismai ir prokurorai normaliai vertinti situacijos. Jie net nesugeba nubaust tinkamai“. „O viešas lytinių organų demonstravimas nėra nusižengimas? O gal mūsų teisėjams tai visai normalus poelgis?“. „Geriau parų būtų pasodinę ir viešų darbų davę. Pavyzdžiui: išviečių valyti“. „Manau viešumas būtų buvęs gana geresnė bauda. Nuotraukas į portalą ir žmogus tikrai būtų pasimokęs.

Kadangi tokie siela turtingi žmonės greičiausiai uždirba pinigus „švariai” ir tie 200 Lt menkniekis“.
Tai tik keletas komentarų po straipsniu apie viduryje gatvės besišlapinančius vyrus.

Kauno Centro policijos komisariato viršininkas Raimondas Abugelis pripažino, kad Kauno apylinkės teismo verdiktas policijos netenkina.

„Yra administracinio kodekso ribos, tačiau mes sieksime, kad bausmė būtų griežtesnė ir teismo sprendimą skųsime. Mūsų manymu, teismas įvertino ne visas apinkybes“, – teigė R. Abugelis.

E. Guogis aiškino, esą jis žino tik vardą savo bendrakeleivio ir jį pažįsta tik iš matymo. Kol kas jo asmenybė nėra nustatyta, tačiau, R. Abugelio teigimu, tik laiko klausimas, kada bus nustatyta BMW keleivio asmenybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA