A.Kupčinskas su V.Popovu priėmė B.Muchamedžanovą | Kas vyksta Kaune

A.Kupčinskas su V.Popovu priėmė B.Muchamedžanovą

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kartu su vicemeru Vasilijumi Popovu trečiadienį susitiko su Kazachstano Respublikos ambasadoriumi Bauržanu Muchamedžanovu.

„Tai mano pirmasis vizitas į Kauną. Labai džiaugiuosi galėdamas aplankyti jūsų miestą. Ambasadoriaus pareigas einu neseniai, todėl stengiuosi aplankyti kuo daugiau Lietuvos miestų. Žinome, kad Kaunas buvo laikinoji sostinė, kad garsėja savo pasiekimais pramonės, kultūros, transporto, aukštųjų mokslų srityse. Kazachstanas taip pat turi dvi sostines: senąją – Almatą, kuri yra socialinis ir kultūrinis centras, ir naująją – Astaną, kur išvystyta žemės ūkio mašinų, chemijos, mėsos pramonė”, – kalbėjo ambasadorius.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas svečiui iš Kazachstano papasakojo apie svarbiausius Kauno miesto projektus ir pristatė miesto plėtros planus. Pasak ambasadoriaus, juos labiausiai domintų bendradarbiavimas verslo ir mokslo srityje. Ambasadorius domėjosi ir universitetų veikla, technologinių slėnių kūrimu.

„Su Kauno universitetais mūsų šalis užmezgusi ryšius jau pakankamai seniai. Kazachstane daug kas žino apie medicinos, technologijos, žemės ūkio ir kitų universitetų veiklą. Manau, bendradarbiavimas su Lietuva mums labai naudingas, nes čia nejaučiame kalbos barjero, lengviau gauti vizas. Labai tikiuosi, kad kazachai bus ne tik Kauno automobilių turgaus nuolatiniai klientai, bet laikui bėgant verslas plėtosis daugelyje sričių”, – mintimis dalinosi svečias iš Kazachstano.

Jis pabrėžė, kad artimiausiuose planuose – siekis kuo daugiau aukštos kvalifikacijos informacinių technologijų specialistų pakviesti atvykti į Kazachstaną, kur jie galėtų pasidalinti turimomis žiniomis ir patirtimi. Ambasadorius priminė, kad bendradarbiavimas medicinos srityje vyksta itin sėkmingai: Lietuvos kardiologai ne vienerius metus dirba Kazachstane, o jų medikai žinias gilina Lietuvoje.

„Kaip tik šiuo metu svarstoma galimybė, kad pacientai, kuriuos operavo Lietuvos medikai, reabilitacijai galėtų atvykti būtent pas jus”, – ateities planais dalinosi ambasadorius.

B. Muchamedžanovas taip pat domėjosi Kauno oro veikla, intermodalinio terminalo plėtra. „Siekiame, kad susiekimas oro linijomis su Baltijos valstybėmis vis labiau plėstųsi. Svarstome galimybę atidaryti oro liniją, kuri sujungtų Baltijos valstybes, Kazachstaną ir Kiniją”, – teigė ambasadorius.

„Antrieji mūsų valstybių miestai galėtų jau artimiausioje ateityje tapti miestais partneriais”, – atsisveikindamas kalbėjo Kazachstano Respublikos ambasadorius B. Muchamedžanovas.

Ambasadorius po vizito savivaldybėje lankėsi Kauno technologijos universitete.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA