Savivaldybės dovana nusikaltėliams – paviešinti operatyvininkų automobilių numeriai | Kas vyksta Kaune

Savivaldybės dovana nusikaltėliams – paviešinti operatyvininkų automobilių numeriai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno politikai pasiekė Vilniaus savivaldybės pavyzdžiu ir per savo žioplumą paviešino policijos operatyvinių automobilių markes ir valstybinius numerius. Kuriozinė situacija kilo, kai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė kreipėsi į miesto savivaldybę su prašymu atleisti nuo vietinės rinkliavos 83 automobilius. Šis sąrašas kaip sprendimo projektas atsidūrė viešoje duomenų bazėje ir tapo prieinamas visiems internautams.

Tokio sąrašo paviešinimas – savivaldybės „dovanėlė“ nusikaltėliams, kurie nuo šiol turės visą operatyvinei veiklai naudojamų automobilių sąrašą.

Analogiška situacija neseniai įvyko ir sostinėje, kai valdininkai panašiomis aplinkybėmis atskleidė Vilniaus operatyvininkus.

Kaip lrytas.lt sakė Kauno policijos viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas, tai meškos dovana nusikaltėliams: „Turint tokį sąrašą egzistuoja potenciali tikimybė, kad policijos operatyvinių darbuotojų gali būti identifikuotas. Kita vertus, mes pateikėme prašymą savivaldybei, prašydami šiems automobiliams išduoti leidimus nemokamai stovėti, o ką jie daro su šiuo sąrašu – jų atsakomybės klausimas. Tikrai nepageidavome, kad duomenys apie nežymėtą tarnybinį transportą būtų viešinami“, – sakė D.Žukauskas.

Pareigūnai Kaune daugiausiai važinėja nežymėtais „Škoda Octavia“ markės automobiliais, jų net 20. “WV Passat” – 11, “VW Golf” – 7, “VW Transporter – 4, vienas “VW Caddy”. Policijos autoparke taip pat yra prabangus „Škoda Superb“, „Ford Mondeo“, „Mercedes-Benz“, „Subaru Forester“, „Rover 623”, „Fiat Marea” bei keli „Mitsubishi Pajero” visureigiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA