Kaune atnaujinamos senos vaikų žaidimų aikštelės | Kas vyksta Kaune

Kaune atnaujinamos senos vaikų žaidimų aikštelės

Kaunas.lt nuotr.

Kelias pastarąsias savaites Kauno daugiabučių kiemuose esančiose apleistose krepšinio aikštelėse vyksta intensyvūs jų atnaujinimo darbai. Iš specialiosios Kauno miesto savivaldybes visuomenes sveikatos rėmimo programos šiems darbams skirta 100 tūkst. Lt.

Viena iš pirmųjų buvo sutvarkyta viename Savanorių prospekto daugiabučio kieme esanti krepšinio aikštelė, kur buvo įrengti nauji krepšinio stovai, paklota ir sužymėta nauja aikštelės danga.

Apleistų krepšinio aikštelių atnaujinimą iniciavusios Kauno miesto tarybos narės, savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos pirmininkės Gintarės Skaistės teigimu, aikštelių remontas buvo reikalingas siekiant ne tik gražinti miesto aplinką, tačiau ir didinti jaunimo užimtumą, skatinti sveiką gyvenimo būdą.

Kalbėdama apie netoli Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro esančią atnaujintą krepšinio aikštelę, G. Skaistė pabrėžė, jog prie jos sutvarkymo prisidėjo ir seniūnija, iš Vietos bendruomenių savivaldos programos skyrusi lėšų naujajai dangai.

„Ši Kauno savivaldybės ir seniūnijos sinergija yra gražus pavyzdys, kaip bendromis jėgomis galima susitvarkyti savo kiemo aplinką, didinti jaunimo užimtumą. Be to, prie šios iniciatyvos ženkliai prisidėjo ir bendrovė „Kauno švara”, kuri atliko senų krepšinio stovų šalinimo darbus”, – teigė G. Skaistė.

Iki šio mėnesio pabaigos iš viso bus sutvarkytos 59 aikštelės, atnaujinti 76 krepšinio stovai, 6 krepšinio lentos ir įrengta 10 naujų krepšinio lankų. Daugiausia atnaujintų aikštelių bus tankiai gyvenamuose Šilainių, Dainavos bei Eigulių rajonuose. Kitų metų planuose – sovietmečiu įrengtų vaikų žaidimo aikštelių atnaujinimas.

„Statant daugiabučių kvartalus sovietmečiu buvo įrengta nemažai vaikų žaidimo aikštelių ir atskirų įrenginių. Tačiau šiandien dauguma jų yra aplaužytos ir aprūdijusios. Naujų vaikų žaidimo aikštelių įrengimas yra itin brangus, tuo tarpu esamų įrengimų remontas reikalautų mažesnių lėšų”, – akcentavo G. Skaistė.

Šiuo metu miesto seniūnijos renka informaciją apie daugiabučių namų kiemuose esančias vaikų žaidimo aikšteles, kurioms reikalingas remontas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA