Detektyvas: Kaune siaučia nelegalūs gatvių frezuotojai | Kas vyksta Kaune

Detektyvas: Kaune siaučia nelegalūs gatvių frezuotojai

Kas vyksta Kaune skaitytojo Teodoro nuotr.

Po to, kai vienas kaunietis įvažiavo į nepažymėtą pavojingą gatvės ruožą ir prakirto padangą, paaiškėjo, kad miesto savivaldybė šios gatvės tvarkymo darbų nebuvo užsakiusi. Kas ir kodėl išfrezavo gatvę, aiškinasi Kauno savivaldybės viešosios tvarkos skyrius. Tuo tarpu savivaldybės valdininkai sukruto: nors jie iki šiol nežino, kokia bendrovė ar privatūs asmenys frezavo gatvę ir kokiais tikslais tai darė, po diskusijos socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad šios duobės jau suremontuotos.

Praėjusį ketvirtadienį, rugsėjo 19 dienos vakarą kaunietis Teodoras, važiuodamas Tvirtovės alėja ir V.Lašo gatve įvažiavo į kelyje išpjautą ir lietaus vandens užpiltą duobę. Kitą rytą pastebėjo, kad prakirsta jo beveik nauja „Bridgestone“ padanga, dėl ko teks keisti abi ašies padangas. Kaunietis, pradėjęs aiškintis, žalos atlyginimo variantus, gavo netikėtą savivaldybės atsakymą: „Tyrimo metu paaiškėjo, kad Kauno miesto savivaldybė nebuvo užsakiusi šių darbų. Nė vienas sutartį su savivaldybe turintis rangovas asfalto frezavimo darbų šioje vietoje neatliko. Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius antradienį, rugsėjo 24 d., užfiksavo įvykį ir pradėjo tyrimą. Tokių atvejų, kuomet nenustatyti asmenys miesto gatvėse išpjausto nedidelius asfalto plotus ir palieka, yra pasitaikę ir anksčiau“.

Socialinių tinklų naudotojai po tokio atsakymo pradėjo ironizuoti savivaldybės atsakymą:

„Kaune siaučia gauja, frezuojanti gatvėse duobes ir paliekanti likimo valiai“

„Gatvės (neapsikentusios laukti) pradėjo savaime užsitaisinėti“.

PAPILDYTA

Į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi dar vienas kaunietis. Ramūnas teiraujasi, kodėl kai kurios Kauno gatvės (pvz. Žarėnų, Švenčionių, Ivinskio, Kaišiadorių ir kt.) buvo išdraskytos, iškasinėtos ir neužasfaltuotos? Jos paliktos likimo valioje ir didelis klausimas kada jos bus sutvarkytos?, piktinasi skaitytojas Ramūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA