Anstolės kirtis savivaldybei: vietoj 8,5 mln. litų skolos nuskaičiavo 20 milijonų | Kas vyksta Kaune

Anstolės kirtis savivaldybei: vietoj 8,5 mln. litų skolos nuskaičiavo 20 milijonų

delfi.lt 2013/09/11 17:48
Evaldo Virkečio nuotr.

Kuriozinė situacija paralyžiavo Kauno miesto savivaldybės darbą. Po teisminių ginčų su bendrove „Kamesta“ savivaldybė buvo priversta pastarajai sumokėti pusdevinto milijono litų. Tačiau ši suma buvo nuskaičiuota ne iš vienos, o iš kelių savivaldybės sąskaitų. Tokiu būdu sąskaitos buvo areštuotos, iš viso nuskaičiuota apie 20 mln. Lt, sutriko savivaldybės darbas, skelbia Delfi.lt.

Savivaldybės sąskaitos buvo užblokuotos antradienį, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė ėmėsi vykdyti teismo sprendimą.

„Problemų nebūtų buvę, jei antstolė būtų dariusi protingai ir pinigus būtų nuėmusi nuo vienos sąskaitos. Ir viskas. Bet paleido patvarkymą į visas sąskaitas, grubiai vos ne 20 mln. nusirašė. Aišku, šiandien pinigus jau pradėjo grąžinti, kiek paėmė per daug“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

“Antstolė įjungė visas pavaras ir nusirašė pinigus. Toks vaizdas, kad savivaldybė kokia nusikalstamo pasaulio organizacija. Nuo sąskaitų nurašyti pinigai ir jau antra diena sutrikdyta savivaldybės veikla, nes nei pašalpos mokamos, nei vykdomi kiti atsiskaitymai“, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Viskas, kas buvo nurašyta virš skolos dydžio, šiandien ryte buvo grąžinta į savivaldybės sąskaitą, areštai panaikinti. Įstatyme yra numatyta, kad galima areštuoti viskas skolininko sąskaitas. Savivaldybė sąskaitą buvo nurodžiusi ankstesnėje vykdomojoje byloje, kur buvo lygiai tokia pati analogija. Manyčiau, kad savivaldybei ne skųstis reikėtų, o pasidaryti išvadas, kad tokios bylos iki anstolio apskritai nenueitų. Žino, kad yra skoloje ir nereikia paskui raudoti ir skųstis visiems iš eilės. Žinodami, kad pusę metų yra skolingi, kad neišvengiamai teks mokėti ir leidžia, kad tai pasiektų anstolį ir leidžia, kad išsirutuliotų tokia kuriozinė situacija“, – teigė S. Vaicekauskienė.

Anstolė už išieškojimo paslaugas nuo savivaldybės sąskaitų nusiskaičiavo 340 tūkst. litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA