Eismo saugumo komisija pritarė drifto renginio organizavimui Karaliaus Mindaugo prospekte | Kas vyksta Kaune

Eismo saugumo komisija pritarė drifto renginio organizavimui Karaliaus Mindaugo prospekte

Mindaugo Banevičiaus / archyvo nuotr.

Rugpjūčio 10-11 dienomis Karaliaus Mindaugo prospekte ir aplinkinėse gatvėse planuojama surengti tarptautinio drifto čempionato renginį. Ketvirtadienį organizatoriai eismo saugumo komisijoje po ilgų svarstymų gavo komisijos narių pritarimą, įsipareigoję užtikrinti eismo saugumą renginio vietoje. Be to, renginio organizatoriai turės susitarti su šalia veikiančiomis įmonėmis, padengti papildomas išlaidas dėl laikino troleibusų pakeitimo autobusais į Šančių mikrorajoną.

Kaune planuojamas drifto autosporto renginys yra europinio mąsto automobilių gerbėjų fiesta, kuri vyksta visoje Europoje. Pirmas etapas vyko Lenkijoje, taip pat numatyta, kad be Lietuvos etapai vyks Švedijoje, Latvijoje, Vengrijoje ir Lenkijoje.

Būsimo renginio vieta – Kauno mieste esanti Karaliaus Mindaugo prospekto dalis nuo Akropolio iki Čiurliono gatvės, ties buvusia Pergalės gamykla, Kaunakiemio ir M.K. Čiurliono gatvių dalys. Kaip teigė organizatoriai, ši vieta yra labai patogi eismo nukreipimui, jei uždaromos gatvės.

Lietuvos automobilių sporto federacija, kuriai priklauso organizatoriai, jau patvirtino renginio vietos saugos planą.

Saugaus eismo komisijos nariai siūlė renginį organizuoti uždaroje teritorijoje, kaip alternatyva buvo pasiūlyta Dariaus ir Girėno aerodromo vieta, tačiau renginio organizatoriai šios vietos atsisakė, nes ji yra nesaugi dėl trupančio asfalto, kurio atskilę gabalai gali sužaloti žiūrovus.

Policijos atstovai, nors su renginio organizatoriais buvo suderinę eismo schemą, posėdžio metu balsavo prieš tokio renginio organizavimą, tačiau daugelio komisijos narių nuomone nuspręsta leisti organizuoti šias varžybas.

Organizatoriai teigia, kad tokio pobūdžio renginiai skatina turizmą mieste, o žiūrovams siūlo saugų ekstremalų reginį.

Rengėjai, gavę eismo saugumo komisijos pritarimą, dar turės gauti leidimą renginiui. Anksčiau šią šoninio slydimo automobilių fiestą „Drift Allstars” Lietuvoje planuota rengti Kačerginės „Nemuno žiede”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA