Nebyli palaikymo komanda iš Neveronių padėjo laimėti neįgaliesiems | Kas vyksta Kaune

Nebyli palaikymo komanda iš Neveronių padėjo laimėti neįgaliesiems

Birželio 21 dieną Kauno rajono socialinių paslaugų centre vyko septyniolikta Kauno rajono seniūnijų žmonių su negalia sporto šventė ,,Pabūkime kartu“. Šiame tradiciniame renginyje pirmą kartą sporto dalyviams laimėti padėjo Neveronių „Tyliųjų“ komanda – sirgaliai savo emocijas išreiškė gestų kalba ir mimika.

Dalyviai rungėsi šaudymo, smiginio, rankos lenkimo, greitųjų šaškių ir šachmatų, metimo į krepšį, lenktynių rankiniuose ir elektriniuose vežimėliuose rungtyse.

Sporto šventėje dalyvavo 360 dalyvių iš visų dvidešimt penkių seniūnijų komandų. Didžiųjų seniūnijų grupėje stipriausi, kaip ir kasmet, buvo karmėlaviškai. Antrąją vietą iškovojo Garliavos seniūnija, trečiąją – Vilkijos apylinkių seniūnija. Tarp mažųjų seniūnijų nepralenkiami buvo čekiškiečiai, nedaug nuo jų atsiliko batniaviečiai, o su bronza iš šventės grįžo Rokų seniūnijos atstovai.

Populiariausios sporto šakos – smiginis ir mėtymas į krepšį. Rankos lenkimą neįgaliųjų sporto šventėje išmėgino net 10 moterų.
Rungtis organizuoti talkino Kauno rajono moterų krepšinio komandos „Sirenos“ žaidėjos.
Kasmet rengiamos individualios seniūnų rungtys. Šį kartą seniūnai lazdele stumdė kamuoliukus. Pirmąją vietą iškovojo Linksmakalnio seniūnas Vaclovas Žvirblis, antrąją – Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas, o trečiosios vietos prizininku liko Batniavos seniūnas Vytautas Astromskas.

Pasveikinti, pabendrauti, įteikti prizus į šventę atvyko gausus būrys svečių: šventės globėjas Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, LR Seimo nariai Raminta Popovienė ir Antanas Nesteckis, Administracijos direktorius Ričardas Pudževelis, jo pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

Specialų prizą – ekskursiją į Seimą – už originaliausai pasipuošusią komandą įsteigė Seimo narė Raminta Popovienė. Jį laimėjo Garliavos apylinkių seniūnija.

Šventės dalyviai buvo vaišinami kareiviška koše, klausėsi Raudondvario kapelos instrumentinės grupės „Raudonpilis“, Kulautuvos kultūros centro vyrų vokalinio ansamblio „Šilokas“ ir „Pusbrolių Aliukų ir sesutės Silvija“ koncerto.

„Šį kartą komandoms laimėti padėjo Neveronių „Tyliųjų“ palaikymo komanda. Klausos negalią turintys neveroniečiai skatino ne tik „saviškius“ stengtis labiau“, – stebėjosi Socialinių paslaugų centro direktorės pavaduotoja Kristina Stanislovaitienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA