„Čia mano kiemas” arba kaip vyrai savo santykius aiškinosi smūgiais (video) | Kas vyksta Kaune

„Čia mano kiemas” arba kaip vyrai savo santykius aiškinosi smūgiais (video)

Youtube.com stop kadras

Dėl prigrūstų kiemų skundžiasi specialiosios tarnybos

Ugniagesiai gelbėtojai bei medikai Kauno valdžiai taip pat ne kartą skundėsi dėl sunkiai pravažiuojamų kiemų. Buvo raginama plėsti aikšteles daugiabučių kiemuose, mat tai trukdo apsiekti nelaimės vietą. Visi gerai pamena Šilainių seniūnijoje daugiabutyje kilusį didžiulį gaisrą, kai ugniagesiai vos ne rankomis turėjo nunešti lengvuosius automobilius, kad galėtų kuo arčiau privažiuoti su specialia mašina. O juk tokiais atvejais brangi kiekviena sekundė.

Kauno savivaldybėje šiuo metu rengiamas specialus automobilių saugyklų išdėstymo mieste planas. Paskaičiuota, kad šiuo metu reikia įrengti bent dvigubai daugiau vietų, kuriose tilptų kauniečių automobiliai. Deja, tai pačių gyventojų atsakomybė – savivaldybė sako patvirtinsianti aikštelių planą, tačiau pinigų joms įrengti nerasianti. Tad gyventojai nebent savo lėšomis galės įsirengti aikšteles dokumente numatytoje zonoje.

Kaip perpildytų  kiemų problemą spendžia kiti miestai

Klaipėdos Senamiestyje ir miesto centre už automobilių stovėjimą kiemuose nuo 2013 m sausio 1d. reikia mokėti rinkliavą. Metams vienam turtiniam vienetui pirmasis toks leidimas kainuoja 5 litus, o antrasis – 250 litų.

Vilniuje planuota  apmokestinti visų daugiabučių namų gyventojus už automobilių laikymą kiemuose. Pirminiame tvarkos apraše  buvo  numatyta, kad nemokamai prie namų vienas butas galėtų laikyti vieną automobilį. Už papildomus automobilius būtų taikomas 30-100 Lt mokestis per mėnesį.

Sostinėje prie daugiabučių žadama statyti daugiaaukštes aikšteles. Jose tilptų kelių namų gyventojų automobiliai. Savivaldybė skelbė, esą jau parengusi planą, kur tokios aikštelės galėtų iškilti, tačiau joms statyti reikėtų  gyventojų pritarimo.

Kauniečiai kiemuose automobilius iki šiol stato nemokamai. Tik Senamiestyje,  kur itin mažos erdvės, ir netelpa transporto priemonės, gyventojai gali statyti savo automobilį artimiausioje apmokestintoje zonoje., tačiau tam jie iš  bendrovės  „Automobilių stovėjimo aikštelės“ turi gauti leidimą,  kainuojantį 120 lt metams“.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA